

Όσο αυξάνονται οι εμβολιασμένοι τόσο μειώνονται οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό, κυρίως στις ΜΕΘ, ανέφερε σήμερα από το Ράδιο "Αλήθεια" η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη.
Σχολιάζοντας τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, που περιλαμβάνουν την επιβολή προστίμου 100 ευρώ κάθε μήνα μέσα από την ΑΑΔΕ, στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, σημείωσε ότι δεν “επιτρέπεται πολίτες αυτής της ηλικίας να μην έχουν εμβολιαστεί”.
Για μια ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση συμμετοχής στην προσπάθεια, όπως είπε, για να χτιστεί το τείχος ανοσίας.
Ήδη η Χίος εκτιμάται ότι έχει ξεπεράσει το 70% στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, όμως θα πρέπει το ποσοστό, τόνισε η κυρίαα Κανταράκη, να ξεπεράσει το 80%.
Καθημερινά πλέον σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα στο νησί γίνονται πάνω από 500 εμβολιασμοί.
“Είμαστε καλύτερα από άλλες περιοχές κι αυτό φαίνεται και από το μειωμένο αριθμό κρουσμάτων και νοσηλευομένων, όμως δεν εφησυχάζουμε”, επισήμανε η διοικήτρια.
Στην κατεύθυνση αυτή, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο το επόμενο διάστημα οργανώνονται από το Νοσοκομείο Χίου διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Παράλληλα μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να δημιουργηθεί ένα σποτ στο οποίο θα συμμετέχουν “ήρωες του νοσοκομείου” αλλά και καλλιτέχνες που θα προβάλλει σε τοπικό επίπεδο την προσπάθεια που γίνεται παρακινώντας όσους δεν το έχουν πράξει ακόμη να εμβολιαστούν.
Τέλος, στις 7 Δεκεμβρίου στο Ομήρειο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την κοινωνική προσέγγιση στην πανδημία και μαθήματα πρώτων βοηθειών στους ένστολους (πυροσβέστες, λιμενικούς και αστυνομικούς).