Δεν εξετάζουμε την εγκατάσταση στη ΒΙΑΛ Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Οι υποψήφιοι χώροι είναι 4, μεταξύ των οποίων ο παλιός σκουπιδότοπος και περιοχή στον Κοφινά, τονίζει ο Αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης
Πέμ, 26/02/2015 - 16:21

Η ΒΙΑΛ ενδείκνυται και για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, επειδή έχει μια οικοπεδική έκταση 36.400 τ.μ., όμως δεν έχει γίνει καμία κίνηση για κάτι τέτοιο και δεν περιλαμβάνεται στους τέσσερις χώρους που εξετάζονται για τη χωροθέτηση ΣΜΑ.

Το παραπάνω διευκρίνισε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Α» ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γιώργος Μπελέγρης, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου για το ενδεχόμενο χρήσης της πρώην ΒΙΑΛ και ως Σταθμού Μεταφόρτωσης.

Πάντως το αγκάθι της εξεύρεσης χώρου για τη μεταφόρτωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ παραμένει, με τον κ. Μπελέγρη να είναι φειδωλός στις αναφορές του για τους υποψήφιους χώρους, στους οποίους πάντως περιλαμβάνονται τόσο ο παλιός σκουπιδότοπος του δήμου Χίου, όσο και περιοχή στον Κοφινά, για την οποία επί θητείας Μαρτάκη στην Αντιδημαρχεία υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από κατοίκους.

«Εμείς προχωράμε τις διαδικασίες ταυτόχρονα και για τους τέσσερις χώρους, διερευνούμε τα ζητήματα αδειοδότησής τους από τις υπηρεσίες και μάλιστα γι’αυτό το σκοπό σήμερα ήμασταν στη Δ/νση Δασών», τόνισε ο κ. Μπελέγρης ο οποίος ευελπιστεί ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν καταλήξει στον χώρο που θα εγκατασταθεί ο ΣΜΑ.

Όσο για την αγορά της ΒΙΑΛ, ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι αυτή είναι κατάλληλη περίοδος να γίνει, και για οικονομικούς λόγους, λόγω της πτώσης της τιμής των ακινήτων (ήδη το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τον ορισμό ορκωτού εκτιμητή που θα υποδείξει το ύψος της αγοράς). Τέλος υπεραμύνθηκε της απόκτησης του συγκεκριμένου ακινήτου γιατί – όπως είπε - θα ωφελήσει πολλαπλά το δήμο, αφού στην έκταση των 6.000 τ.μ. στεγασμένου χώρου που διαθέτει, θα μπορέσει να λειτουργήσει σταθμαρχείο των οχημάτων του, τα οποία πλέον όντας προστατευμένα θα έχουν και λιγότερες φθορές και θα καλύψει παράλληλα τις ανάγκες τις ανακύκλωσης.

 

Σχετικά Άρθρα