Διαμαρτυρία δικηγόρων με ζητούμενα την υγειονομική και δικονομική ασφάλεια

Πέμ, 15/04/2021 - 15:14

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο Πρωτοδικείο Χίου συμμετείχαν και Χιώτες δικηγόροι στην κινητοποίηση που πραγματοποίησε πανελλαδικά, σήμερα το πρωί, ο κλάδος τους με ζητούμενο την υγειονομική και δικονομική ασφάλεια.

Τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ανέφερε στο Ράδιο "Αλήθεια" η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, Ανθίππη Ζαννάρα, επισημαίνοντας ότι στις δικαστικές αίθουσες εκτός των πλέξιγκλας που έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις των δικαστών, πρέπει να υπάρχει ανάλογη μέριμνα και για τους δικηγόρους.

Διαμαρτυρήθηκε επίσης για τις συνεχείς και πολλές φορές ασαφείς ΚΥΑ που αφορούν τις αλλαγές που επιβάλλονται στη λειτουργία των δικαστηρίων κ.λπ. λόγω κορωνοϊού, καθώς και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί της γα τη διαχείριση και συλλογή εγγράφων από δημόσιες υπηρεσίες, λόγω της τηλεργασίας.

Ως πληττόμενος κλάδος και οι δικηγόροι, είπε καταλήγοντας η κα Ζαννάρα, οικονομικά ενισχύθηκαν ελάχιστα, με κάποιες επιστρεπτέες και όχι -όπως ζήτησαν- με οριζόντια χρηματοδότηση από τον ΟΑΕΔ.

Σχετικά Άρθρα