Χίος, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Διαβητολογικό γραφείο ενημέρωσης και εκπαίδευσης στο Νοσοκομείο

Παρ, 24/05/2019 - 18:20

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Χίου ανακοινώνει τη δημιουργία Διαβητολογικού γραφείου ενημέρωσης και εκπαίδευσης που σκοπό έχει την πρόσληψη, την αντιμετώπιση και τη ρύθμιση της  «γλυκιάς νόσου» του διαβήτη.

Το Διαβητολογικό Γραφείο Εκπαίδευσης απευθύνεται σ’ όλους τους τύπους διαβήτη τύπου 1, τύπου 2, διαβήτη κύησης τόσο στους ίδιους τους διαβητικούς όσο και στο περιβάλλον τους, το οικογενειακό, σχολικό, φιλικό, επαγγελματικό.

Η ενημέρωση θα περιλαμβάνει εκπαίδευση στη διατροφή, στη σωματική άσκηση, στη θεραπευτική αγωγή, πώς να κάνει κάποιος την ινσουλίνη του και να ενημερωθεί σε κάθε νέα εφαρμογή της τεχνολογίας και εξέλιξης.

Η άρτια εκπαίδευση που θα παρασχεθεί στον ενδιαφερόμενο θα αποτελέσει πυλώνα υποστήριξης θεραπευτικά και έχοντας την πλήρη γνώση θα προσαρμόσει τη ζωή του μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια και δεν θα περιορίσει καμία δραστηριότητα του.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιείται από 1/6/2019 και για κάθε Τρίτη από εξειδικευμένη Νοσηλεύτρια με την εποπτεία Διευθυντή Παθολόγου.

Η εκπαίδευση θα διαρκεί περίπου στα 45 λεπτά και τα ραντεβού θα κλείνονται μέσω της γραμματείας των εξωτερικών ιατρείων.

Κύριο μέλημα μας η αναβάθμιση των παροχών υγείας και η εξασφάλιση της σιγουριάς σε χρόνια νοσήματα όπως είναι ο διαβήτης, καθώς και η μείωση των μετακινήσεων των ενδιαφερόμενων από τον τόπο τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, για την εκπαίδευση και την ενημέρωση. 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 18/10/2019 - 09:42

Μισή ώρα κράτησε η επίσκεψη- ξενάγηση του δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη αλλά και του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Περνώντας το καλοσκουπισμένο διάδρομο οι δυο πολιτικοί μπήκαν στον χώρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης όπου κα , υποθέτουμε, συνομίλησαν με την διοίκηση της ΒΙΑΛ, άκουσαν τα προβλήματα και μετέφεραν τις απόψεις τους. Και λέμε  υποθέτουμε, γιατί δεν μας επιτράπει να τους ακολουθήσουμε από φόβο μην διαρρεύσουν… επτασφράγιστα μυστικά.

Η πραγματική ΒΙΑΛ, όμως, ήταν λίγα μέτρα παραπέρα από τον σκουπισμένο διάδρομο. Ήταν στα ..περίχωρα του κτιρίου όπου στοιβάζονται άνθρωποι και σκουπίδια. 

Ακριβώς δίπλα από το ΚΥΤ ο χώρος με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που ξεπερνούν τα  διακόσια σε ένα περιφραγμένο, ασφυκτικό χώρο. Δίπλα δεκάδες άνθρωποι στοιβαγμένοι, αφημένοι  σε ένα χώρο που αν σηκωθείς δεν ξαναβρίσκεις θέση να καθίσεις…

Λίγα μέτρα πιο κάτω κοντέινερ, σκηνές, άνθρωποι και σκουπίδια. Είδαμε δεκάδες να προσπαθούν να  πλύνουν ρούχα, να κάνουν μπάνιο και να μαγειρεύουν.. Ο ένας δίπλα στην ανάσα του άλλου… Νερά βρώμικα δίπλα στο κατώφλι της σκηνής… Μυρωδιά ασφυκτική και αφόρητη.. Δεκάδες παιδιά σε παρέες να τρέχουν, να γελούν, να παίζουν με αυτοσχέδια παιχνίδια και μερικά από αυτά να μας λεν…. καλησπέρα, μια από τις λίγες ελληνικές λέξεις που έχουν μάθει …

Κάρμαντζης και Κουτσούμπας δεν πήγαν από κει… δεν είδαν… δεν μύρισαν…

Έξω από το σπασμένο συρματόπλεγμα ο άλλος καταυλισμός… ο άτυπος… ο αφύλακτος… Μέσα στα χωράφια των Χαλκούσων ξεκίνα το χωριό των σκηνών. Ακόμη χειρότερη κατάσταση… χωρίς καν τις υποτυπώδης υποδομές της ΒΙΑΛ.

Πάνω σε παλέτες στήνουν την μικρή σκηνή που τους δίνουν κατά την ώρα υποδοχής, όπως είδαμε, και προσπαθούν να καταλάβουν πώς θα επιβιώσουν..

Λίγο πριν από μας είχαν φτάσει περίπου 100 πρόσφυγες-μετανάστες. Στην έξοδο από το ΚΥΤ, αφού έγιναν οι νόμιμες ενέργειες, τους δίνονταν μια μικρή σκηνή και ένα κιβώτιο που από ότι  μπορέσαμε να δούμε είχε κουβερτούλα και ένα μικρό υποτυπώδες στρωματάκι…

Μια οικογένεια βγαίνει από το ΚΥΤ όταν έμπαινε ο δήμαρχος. Ο πατέρας κρατούσε το κιβώτιο με την σκηνή και τα δυο μικρά τον κράταγαν από παντελόνι… Κοίταξε τον αστυνομικό που του έδειξε να πάει προς τα κάτω…..

Που κάτω; Πόσο κάτω; κανείς δεν ήξερε να απαντήσει…

Στα σκαμμένα χωράφια πιο κάτω οι άνθρωποι των σκηνών έτρωγαν κατάχαμα… κάθονταν κατάχαμα… ζουν κατάχαμα..

Αυτά, μάλλον, δεν τα είδαν Κάρμαντζης , Κουστούμπας. Τους ανθρώπους των χωραφιών δεν τους αντάμωσαν ποτέ… Το πρωτόκολλο της επίσκεψης δεν τους περιλάμβανε.

Μόνο η μυρωδιά τους αναδύονταν σε όλη την έκταση της ΒΙΑΛ ..και της νόμιμης και της «παράνομης». Ίσως αυτή την μυρωδιά να την αντιλήφθησαν οι πολιτικοί άνδρες… Αλλιώς αν δεν την κατανόησαν δεν είχε καμιά ουσία η επίσκεψη τους.

Μπορούσαν να ενημερωθούν για την κατάσταση… τηλεφωνικώς!