Διήμερο φεστιβάλ ανακύκλωσης στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα

Με τη συμμετοχή μαθητών, οδηγών και προσκόπων
Τετ, 25/05/2022 - 15:33

Ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Χίου - “Δι.Α.Νο.Χ Α.Ε.” σε συνεργασία με το Δήμο Χίου, το  Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και το Μη Κερδοσκοπικό Φορέα NoWaste21 διοργανώνει διήμερο φεστιβάλ ανακύκλωσης στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα (Βουνακίου) συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στις 2 και 3  Ιουνίου  2022, θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δράσεις δύο φάσεων, η πρώτη 9.00 π.μ. - 1.00 μ.μ. όπου συμμετέχοντες θα είναι σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, έπειτα από ηλεκτρονικό κάλεσμα και η δεύτερη 6.00 μ.μ. - 9.30μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Με αρωγούς το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με την πραγματοποίηση δύο παραστάσεων κουκλοθέατρου με τίτλο «ΑΠόΝΕΡΑ – 6 ταξίδια με λίγο νερό» την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 (ώρες 9.30 π.μ. και 11.00 π.μ.), το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ), με παιχνίδια δράσης και τους Χιώτες Προσκόπους με παιχνίδια ανακύκλωσης, το φεστιβάλ έχει στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση των παιδιών με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Σχετικά Άρθρα