Δημόσιος θηλασμός στο Δημαρχείο Χίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 05/11/2017 - 14:01

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η γιορτή του θηλασμού ολοκληρώθηκε επιτυχώς στο νησί μας.

Με στόχο να δείξουν την θετική πλευρά του θηλασμού, ένας μεγάλος αριθμός μαμάδων, θήλασε ταυτόχρονα και δημόσια, το πρωί της Κυριακής, στο Δημαρχείο της Χίου, μέσα στο πλαίσιο του 4ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού.

Με την πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, ο δημόσιος θηλασμός είχε και φέτος ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη, την ενημέρωση, την ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα».

Η εθελόντρια Νικολέτα Βοιδονικολοπούλου, μιλώντας στην κάμερα της "Αλήθειας" σημείωσε: «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε ότι ο θηλασμός είναι κάτι τελείως φυσικό, η γυναίκα μπορεί να θηλάσει το μωρό τους οπουδήποτε θέλει, χωρίς να ντρέπεται, χωρίς να υπάρχουν ταμπού. Η προσέλευση του κόσμου σήμερα ήταν τεράστια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό, μας δείχνει ότι στη σημερινή εποχή η γυναίκα φαίνεται να έχει ξεπεράσει κάποια ταμπού, μας δείχνει την μητέρα που θέλει να θηλάσει μακροχρόνια τα μωρά της. Μέσα από την δράση μας, χρόνο με τον χρόνο βλέπουμε όλο και πιο μεγάλη ανταπόκριση από τις μητέρες της Χίου και χαιρόμαστε πολύ γι' αυτό.»

Θηλάζουσες μητέρες, μητέρες to be, με κοιλίτσες ή με σκέψη για κοιλίτσες, πρώην θηλάζουσες μητέρες, σύζυγοι και οι λοιποί φίλοι και συγγενείς, συμμετείχαν ενεργά στο συγκεκριμένο εορτασμό.

Στην μεγάλη αυτή γιορτή παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, δηλώνοντας σε συνέντευξη του: «Σήμερα στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε μία γιορτή, μία γιορτή ζωής, όλοι πρέπει να στηρίξουμε τον μητρικό θηλασμό, είναι ο υγιέστερος τρόπος διατροφής για ένα βρέφος και ο απλούστερος τρόπος για μία μητέρα, σε αυτή την κίνηση χρειάζεται η στήριξη όλων μας, η στήριξη όλης της οικογένειας και όλης της κοινωνίας. Αυτή λοιπόν η Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, που είναι ενεργή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο νησί μας, σήμερα για ακόμα μία φορά, διοργάνωσε τον ομαδικό δημόσιο θηλασμό. Για να δείξουμε σε όλους ότι ο θηλασμός είναι κάτι το φυσικό, είναι το δώρο που δίνουν οι μητέρες στα παιδιά τους. Σε αυτό πρέπει όλοι να στηρίξουμε την μητέρα και εκείνη με την σειρά της το βρέφος, συγχαρητήρια στους εθελοντές που προσφέρονται να στηρίξουν μέσα από αυτή την δράση τις μητέρες και τα παιδιά τους.»

Ο σκοπός της εκδήλωσης - γιορτής του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού, είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θυλάζουσας μητέρας.

Η ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 50 πόλεις της Ελλάδα, από τις κατά τόπους εθελοντικές ομάδες υποστήριξης, μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας.

Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.

Σε αυτές τις ομάδες, μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

 

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σχετικά Άρθρα