Χίος, Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου

Διπλό αυτόφωρο για νταηλίκι σε Τροχονόμο

Τετ, 16/05/2018 - 15:14
Διπλή σύλληψη

Στο Αστυνομικό τμήμα θα περάσουν την υπόλοιπη μέρα και την νύχτα τους, οδηγούμενοι αύριο στις 12.00 ενώπιον της Δικαιοσύνης, δύο συμπολίτες μας 24 και 45 ετών αντίστοιχα, αφού και οι δύο συνελήφθησαν στα πλαίσια του αυτοφώρου, κατηγορούμενοι για εξύβριση και απείθεια.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν Τροχονόμος προσερχόμενος στην Υπηρεσία του, στην περιοχή των Στρατοπέδων Γκιάλα, διαπίστωσε ότι προπορευόμενο δίκυκλο δεν έφερε αριθμό κυκλοφορίας. Σε έλεγχο που ζήτησε να κάνει, ο 24χρονος οδηγός του δικύκλου, τον εξύβρισε και εξαφανίστηκε, πλην όμως ο αστυνομικός τον ακολούθησε, μέχρι την οικία 45χρονου, που διευκόλυνε τον παρανομούντα βάζοντας το δίκυκλο στο γκαράζ του και προστατεύοντάς τον σπίτι του.

Με ενισχύσεις τελικά Αστυνομικών, που κατέφθασαν και οι δύο συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο.

Το δίκυκλο όπως διακριβώθηκε εκτός του αριθμού κυκλοφορίας, που δεν είχε, ήταν ανασφάλιστο και ο οδηγός δεν είχε δίπλωμα, και εκτός των άλλων είχε παραποιημένα κυβικά στον κινητήρα. Εκτός των παραπάνω και οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για εξύβριση και απείθεια σε Αστυνομικά όργανα.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/09/2018 - 16:42
Ηχητικό απόσπασμα:

Επιδιώκοντας την ενεργοποίηση κοινωνίας και φορέων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των θαλασσίων απορριμμάτων και εντάσσοντας τη Χίο στην όλη διαδικασία, προκειμένου εδώ να εφαρμοστεί πιλοτικά το εγχείρημα, συνεχίσονται οι δράσεις του προγράμματος "MELTEMI" το οποίο υλοποιείται από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Νικόλαο Στρεφτάρη, από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, που είναι συντονιστής του προγράμματος ήδη έχουν γίνει οι πρώτες μετρήσεις θαλάσσιων απορριμμάτων στις παραλίες Λιθίου, Κώμης και Αποθήκας, ενώ 10-15 Οκτωβρίου ομάδα στελεχών τους θα μεταβεί στη Χίο στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων που θα αναπτυχθούν στα Γυμνάσια Βροντάδου και Καρδαμύλων.

Το "MELTEMI," (MarinE litter transnational LegislaTion EnhanceMent and Improvement), είναι ένα πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας Interreg Balkan-Mediterranean, συγχρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, που ως κύριο στόχο του έχει την ενίσχυση της διαχειριστικής ικανότητας των Αρχών και της Κοινωνίας στη μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων (Θ.Α.).

Μέσα από μια σειρά κοινών δράσεων που διεξάγονται σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες (Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα και Κύπρο), το "MELTEMI" μελετά το πρόβλημα των θαλασσίων απορριμμάτων σε επιλεγμένες περιοχές, εκπαιδεύει και καταρτίζει μικρούς και μεγάλους σχετικά με τις διαστάσεις και προεκτάσεις του προβλήματος και ενισχύει την διαχειριστική ικανότητα των Τοπικών φορέων στη λήψη στοχευμένων μέτρων προς την αντιμετώπισή του.

Εκτός από τη Χίο καταγραφές θαλασσίων απορριμμάτων γίνονται επίσης σε Βουλγαρία και Κύπρο. Από την  Ελλάδα, όπως προαναφέρθηκε έχει επιλεγεί η Χίος και πραγματοποιήθηκαν δειγματοληψίες καταγραφής στις παραλίες Κώμης, Λιθίου και Αποθήκα με παράλληλη εναέρια αποτύπωσή τους (χρήση drone) καθώς και υποθαλάσσια καταγραφή τους (χρήση ROV) στις αντίστοιχες θαλάσσιες περιοχές. Ανάλογες καταγραφές, πραγματοποιήθηκαν στη Βουλγαρία (παράκτια περιοχή της Βάρνας) και στην Κύπρο ( χερσόνησο του Ακάμα και στην παραλία του Φάρου) ενώ στην Αλβανία πρόκειται να λάβουν χώρα στον κόλπο του Αυλώνα.

Όσον αφορά τις εκπαιδευτικές δράσεις οι μαθητές των Γυμνασίων Βροντάδου και Καρδαμύλων, θα συμμετέχουν ενεργά στην αξιολόγηση των θαλασσίων απορριμμάτων μέσω δειγματοληψιών που θα πραγματοποιηθούν στα μέσα του Οκτώβρη με τη βοήθεια επιστημονικού προσωπικού από το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε, και το Ε.ΘΑ.ΓΕ.Φ.Ω του Πανεπιστημίου Πατρών. Τη διοργάνωση της δράσης MELTEMI@SCHOOL έχει αναλάβει το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, σε συνεργασία με τον Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και τους Υπεύθυνους Καθηγητές του κάθε σχολείου, με τους οποίους η μέχρι σήμερα συνεργασία μας έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Τέλος, συναντήσεις (BLUE-CAFEs), με τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, τους επαγγελματίες της περιοχής αλλά και τους τοπικούς φορείς, με σκοπό, την ενημέρωση τους σχετικά με το πρόβλημα των θαλασσίων απορριμμάτων αλλά και τη συμμετοχή τους σε διαβούλευση για τη λήψη μέτρων μείωσης των Θ.Α., έχουν πραγματοποιηθεί σε Βουλγαρία και Κύπρο ενώ στην Ελλάδα, η πρώτη συνάντηση πρόκειται να λάβει χώρα στα μέσα του Οκτώβρη στη Χίο.

Παράλληλα με τις παραπάνω δράσεις, που θα έχουν μία επαναληψιμότητα στο επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος, μια συνάντηση εργασίας και τρία εκπαιδευτικά σεμινάρια (για κάθε χώρα) θα φέρουν σε επαφή και συνεργασία τους αρμόδιους τοπικούς φορείς με τους επιστήμονες του προγράμματος. Τελικός στόχος της παραπάνω διαδικασίας είναι η κατάρτιση Σχεδίου Δράσης για την ορθή διαχείριση και μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων σε εθνικό επίπεδο.

Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση του προγράμματος, αντιπρόσωποι των τοπικών φορέων των 4 χωρών θα συναντηθούν σε μια κοινή συνάντηση εργασίας, με σκοπό την ανταλλαγή προτάσεων και θέσεων σχετικά με προτεινόμενα μέτρα και δράσεις μείωσης των Θ.Α. Τελικός σκοπός είναι η δημιουργία ενός κοινού σχεδίου δράσης (Διακρατική Συνεργασία) που θα υιοθετηθεί και από τις 4 χώρες και θα οδηγήσει σε μια πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος των Θ.Α. σε όλη την περιοχή.