Δωρεά οικοπέδου για συνεδριακό κέντρο στις Οινούσσες

Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 08/12/2021 - 14:28
Ηχητικό απόσπασμα: 

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ για την ωρίμανση της πρότασης της δημοτικής αρχής Οινουσσών για τη δημιουργία Ναυτικού Συνεδριακού Κέντρου στο νησί προστέθηκε σήμερα με την υπογραφή, ενώπιον της Συμβολαιογράφου Χίου κ. Καλλιόπης Τριανταφύλλου, που έθεσαν ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ και ο Πρόεδρος του Συλλόγου "Φίλοι Οινουσσών" Γιάννης Λυγνός, στο δωρητήριο συμβόλαιο του ακινήτου, επί του οποίου πρόκειται ν' ανεγερθεί το κέντρο.

Το δωρηθέν οικόπεδο είναι επιφάνειας 870 τ.μ. περίπου και βρίσκεται κοντά στο Δημαρχείο.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το κτίριο θα είναι συνολικού εμβαδού 600 τ.μ. από τα οποία 300 τ.μ. η ανωδομή και 300 τ.μ. το υπόγειο.

Στο υπόγειο θα στεγάζεται αμφιθέατρο μέγιστης χωρητικότητας 120 ατόμων. Το Κέντρο θα διαθέτει επίσης μικρές αίθουσες συνεδριάσεων, φουαγιέ και λοιπούς χώρους φιλοξενίας.

Σκοπός του έργου είναι να εξυπηρετηθούν οι συνεδριακές δραστηριότητες του Δήμου, της ΑΕΝ και των εκπαιδευτικών κέντρων (summer schools) καθώς και οι ανάλογες ανάγκες των λοιπών βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Για τη μελέτη - προϋπολογισμού 260.000,00 ευρώ- ο Δήμος Οινουσσών έχει καταθέσει φάκελο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπ. Εσωτερικών "Αντ. Τρίτσης", ο οποίος βρίσκεται υπό αξιολόγηση.

“Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες και βαθιά ευγνωμοσύνη στον παλαίφατο ιστορικό Σύλλογο "Φίλοι Οινουσσών" για την πολύτιμη στήριξή του στο μεγάλο αυτό εμβληματικό έργο”, καταλήγει στη σχετική αναφορά του ο κύριος Δανιήλ.

 

Σχετικά Άρθρα