Δρόμος Αγ. Ειρήνης: Μέσα στο Νοέμβρη υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για το 1ο τμήμα

Παρ, 19/08/2022 - 14:15

Μετά από 11 μήνες εδέησε και εστάλη στο Δήμο Χίου η απόφαση του δικαστηρίου για τις απαλλοτριώσεις στο 1ο τμήμα της παρακαμπτηρίου οδού της πόλης, που ξεκινά από το γεφύρι των εκβολών του χειμάρρου Αγίας Ειρήνης, στην οδό Καλουτά, και καταλήγει στην οδό Ράμνης, στο ύψος του πρώην ΙΚΑ. Η δικαστική απόφαση, θυμίζουμε, είχε ληφθεί στις 22/9/2021 αλλά μέχρι να σταλεί στο Δήμο -παρόλο που υπάρχει ανάδοχος- το έργο δεν μπορούσε να συμβασιοποιηθεί.

Την εξέλιξη έκανε γνωστή μέσω του Ράδιο "Αλήθεια" ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, επισημαίνοντας ότι αν όλα πάνε καλά, μέχρι το τέλος του Οκτώβρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που αφορούν τις απαλλοτριώσεις (γραμμάτια εξόφλησης δικαιούχων, ΦΕΚ κ.λ.π.), ώστε να συμβασιοποιηθεί το έργο μέχρι το Νοέμβρη.

Ο χρόνος υλοποίησης που ορίζεται από την έναρξη των εργασιών είναι 14 μήνες, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν το έργο να έχει παραδοθεί μέχρι και τον Σεπτέμβρη του 2023.

«Το βασικό τμήμα του έργου απαιτεί ένα χρονικό διάστημα 6 μηνών, αλλά επειδή υπάρχει και η εκκρεμότητα της αρχαιολογικού ενδιαφέροντος έρευνας, γι’ αυτό έχει αυξηθεί στους 14 μήνες», εξήγησε ο κος Ξενάκης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διαδικασία για τις απαλλοτριώσεις υπερέβη τα 2 έτη, αφού και μέχρι την εκδίκασή τους υπήρξε καθυστέρηση, λόγω 2 αναβολών που δόθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα