Δ/τρια Νοσοκομείου Χίου: Μέσα στον Ιούλιο λύση για τον Μαγνητικό Τομογράφο

«ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ» ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 16/06/2022 - 15:32
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στην αναζήτηση λύσης για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Χίου, βρίσκεται η διοίκησή του, με τη Διοικήτρια, Ελένη Κανταράκη, να διαμηνύει μέσω του Ράδιο "Αλήθεια" ότι μέσα στον Ιούλιο θα μπορέσουν να εξυπηρετούνται τόσο ενδονοσοκομειακά περιστατικά, όσο και εξωτερικοί ασθενείς.

Ο μαγνητικός -είπε- δεν λειτουργεί γιατί δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά εδώ και ένα μήνα επιχειρείται να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, είτε  με σύμπραξη με ιδιωτικό φορέα ή με κάποια εταιρεία που θα  κάνει τη διάγνωση των εξετάσεων, που θα γίνονται δωρεάν για τους πολίτες στον μαγνητικό του νοσοκομείου.

Τα προβλήματα λειτουργίας του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του «Σκυλίτσειο» εμφανίστηκαν δυναμικά στο προσκήνιο, με αφορμή τη γνωστοποίηση από το Δ/ντή του Τμήματος, Γ. Μαλαφή, και από το ΣΕΣΝΟΧ ότι δε λειτουργεί ο Μαγνητικός ελλείψει προσωπικού, όπως και ότι δε γίνονται εδώ και μήνες μαστογραφίες στο Νοσοκομείο γιατί έχει χαλάσει ο αναλογικός μαστογράφος.

Σ’όλα αυτά προστέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δύο βλάβες -στον αξονικό και στο εμφανιστήριο του ακτινολογικού- που προκάλεσαν μεγαλύτερο προβληματισμό, φτάνοντας μέχρι του σημείου ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, χθες σε δηλώσεις του, να ζητά την παραίτηση της Διοικήτριας!

Η ίδια πάντως επ’ αυτού απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται παραιτηθεί, υπεραμύνθηκε του έργου που παράγεται κατά τη διάρκεια της θητείας της, λέγοντας μάλιστα ότι αν χρειαστεί – του χρόνου που λήγει η θητείας της θα καταθέσει ξανά το ενδιαφέρον της για τη συγκεκριμένη θέση- θα παραδώσει στον επόμενο διοικητή ένα νοσοκομείο στο οποίο δεν θα υπάρχει αναξιοποίητος χώρος, σημειώνοντας ότι στον επόμενο 1,5 μήνα θα έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη για την παλιά παθολογική.

Αναφορικά με τη λειτουργία του μαστογράφου η κα Κανταράκη σημείωσε ότι έχει ζητηθεί είτε δωρεά νέου ψηφιακού μαστογράφου από Αμερικάνους ομογενείς, είτε από δημόσιες δαπάνες, βάζοντας όμως και τη διάσταση ότι ακόμη κι αν έρθει πρέπει να υπάρχει το προσωπικό που θα τον λειτουργήσει.

Δυστυχώς – είπε- παρά τις προσπάθειες για κάλυψη μόνιμης θέσης γιατρού ακτινολόγου αλλά και την πρόσληψη επικουρικού, μέχρι τώρα δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Έπεται, κατά την ίδια - όχι σ’αυτήν την φάση, αλλά στην επόμενη προκήρυξη του υπουργείου για μόνιμους γιατρούς - η επαναπροκήρυξη θέσης ακτινολόγου, ενώ παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες να ενταχθεί στη λίστα επικουρικών της 2ης ΔΥΠΕ ακτινολόγος.

 

* Επισυνάπτονται ηχητικά αποσπάσματα της συνέντευξής της στο Ράδιο Αλήθεια.

Σχετικά Άρθρα