Εάν μας ανήκουν οι πολυκατοικίες του Χριστού, να τις δώσουμε να γίνει δομή μεταναστών

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 13/11/2023 - 13:55

Την αγανάκτιση και τις σκέψεις των κατοίκων και ιδιοκτητών των ετοιμόρροπων διαμερισμάτων στις εργατικές κατοικίες της Σαρακίνας, που θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη Γενική Συνέλευση, μετέφερε σε συνέντευξη του ο Μιχάλης Τσακός, κληρονόμος διαμερίσματος στην περιοχή.

Ο κύριος Τσακός κάνοντας μία χρονική αναδρομή πίσω στο 1970 όπου και κατασκευάστηκαν οι πολυκατοικίες, σημείωσε ότι από τον πρώτο χρόνο κατασκευής τους και μετά κρίθηκαν ακατάλληλες για διαμονή, με τον κρατικό μηχανισμό να αγνοεί από τότε μέχρι και σήμερα να τις ανακατασκευάσει.

Το γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο επαναφέρει ξανά στη δημοσιότητα το πρόβλημα που διαχρονικά δεν λύνεται, είναι η πολυκατοικία με το νούμερο 407, όπου όπως χαρακτηριστικά δήλωσε είναι πλήρως ακατάλληλη και επικίνδυνη για να διαμένει ο κόσμος, ενώ τη δεδομένη στιγμή μένει σε αυτήν ένας ένοικος.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι ενώ οι ένοικοι αιτήθηκαν μέσα στο πέρασμα των χρόνων την πλήρη παραχώρηση της ιδιοκτησίας για να επισκευάσουν τις οικίες τους, το ποσοστό των ιδιοκτητών που την έλαβε αγγίζει μόλις το 20%. Παρόλα αυτά οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει από την εξουσία μαζί και με την σημερινή, αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους σε περίπτωση ατυχήματος ή κατάρρευσης των οικιών, είναι αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων.

Ο μόνος που ενδιαφέρθηκε να λύσει το πρόβλημα από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τον Μιχάλη Τσακό ήταν ο Γεώργιος Καλουτάς, όπου πριν από 27 χρόνια το 1996, είχε κατορθώσει να εξασφαλίσει επίδομα ενοικίου για τους ενοίκους του συγκροτήματος 407 και να τους μετακινήσει εκτός των οικιών σε άλλα διαμερίσματα. Ο αείμνηστος Γ. Καλουτάς αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η συγκεριμένη πολυκατοικία, είχε δηλώσει τότε ότι δεν θα άφηνε κρεμασμένο μέσα σε αυτή, ούτε το πουκάμισο του.

Κλείνοντας και για να κάνουμε τη σύνδεση του τίτλου με την είδηση ο κύριος Τσακός δήλωσε ότι:  "Ζητάμε ή να σφραγιστούν οι πολυκατοικίες, αλλιώς υπάρχει και μία λύση που έχουν σκεφτεί πολλοί ιδιοκτήτες έχοντας ξεσηκωθεί, θα δώσουν τα παραχωρητήρια των διαμερισμάτων τους σε ΜΚΟ, να φτιαχτούν οι πολυκατοικίες, θα τα αφήσουν για ένα χρόνο και θα το κάνουν δεύτερη ΒΙΑΛ, αυτό που σας λέω ακούγεται σαν απειλή, αλλά δεν είναι και κάτι, από τη στιγμή που το κράτος μας χρίζει ιδιοκτήτες". 

geniki_syneleysi_meta_ta_exodika_tis_astynomias

Σχετικά Άρθρα