Χίος, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Έδωσαν το... αίμα τους οι Δικηγόροι

ΑΝ.ΣΩΤΗΡΙΟΥ: Η ΕΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΘΑ "ΔΥΣΚΟΛΕΨΕΙ" ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 21/09/2018 - 13:34

Την καθιερωμένη ανά εξάμηνο, εθελοντική αιμοδοσία του, πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου, το πρωί της Παρασκευής 21/09/18 στα γραφεία του.

«Γνωρίζουμε την ανάγκη που υπάρχει σε αίμα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε» ανέφερε ο Νίκος Παπαχατζίδης, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, συμπληρώνοντας ότι ακόμη και λίγες φιάλες αίμα να συγκεντρωθούν, είναι χρήσιμες.

«Λίγο δύσκολο» χαρακτήρισε, η Άννα Σωτηρίου, υπεύθυνη αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χόυ, το επόμενο χρονικό διάστημα για το τμήμα αιμοδοσίας, καθώς έχει μειωθεί το προσωπικό του τμήματος, ενώ οι ανάγκες αντίθετα αυξάνονται.

«Έχουμε αυξημένες ανάγκες για αίμα και σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο καθώς, όπως είπε η Άννα Σωτηρίου, ο ιός του Δυτικού Νείλου έχει «αποκλείσει» από την αιμοδοσία ένα μεγάλο αριθμό αιμοδοτών, από την Αττική.

«Πάντα είναι μια δύσκολη περίοδο μετά τους καλοκαιρινούς μήνες, σχετικά με το αποθεματικό μας, αλλά ευτυχώς ο κόσμος μας στηρίζει» ανέφερε η Δέσποινα Ανταράκη, βιοπαθολόγος του Νοσοκομείου Χίου.

Επίσης την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία από τις 08:00 του πρωί έως τις 13:30 το μεσημέρι, με την υποστήριξη των Εργαζομένων του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου, στον χώρο της αιμοδοσίας στο Νοσοσκομείο Χίου, με σκοπό την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος στο νησί μας.

Και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου η αιμοδοσία θα βρίσκεται στο Νεοχώρι Χίου, όπου για πρώτη φόρα θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία, με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Νεοχωρίου «Άγιος Μηνάς» στην αίθουσα του Αγίου Νικόλαου, στην πλατεία Πύργος Νεοχωρίου από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ.

edosan_to_aima_toys_oi_dikigoroi_tis_hioy

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 15/12/2018 - 22:16
Φωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το Αργέντικο

Γεύση Χριστουγέννων, φάτνες, φωτεινοί άγγελοι, σαλπιγκτές, λαμπερά ελαφάκια και ανάμεσά τους ο Άγιος Βασίλης. Δίπλα οι πορτοκαλιές φορτωμένες, τα κυπαρίσσια ορθόκορμα, ο Κάμπος μοσχοβολά, οι προτομές των ηρώων Αργέντηδων ατενίζουν αγέρωχες την απαστράπτουσα ατμόσφαιρα. Χιλιάδες φωτεινές φλογίτσες αγκαλιάζουν το κεντρικό κυπαρίσσι του ιστορικού αρχοντικού, που με τόση αγάπη και σεβασμό φροντίζει ο σημερινός ιδιοκτήτης του, καπ. Λουκάς Κτιστάκης.

Αυτό το κυπαρίσσι έλαμψε πρώτο το απόγευμα του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου 2018, στην αφή της λαμπρής παραμυθένιας φωτεινής πολιτείας του Αργέντικου, παρουσία πολύ κόσμου και των αρχών του τόπου. Ακολούθησε μικρή δεξίωση από τον οικοδεσπότη, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, η Πρόεδρος Πρωτοδικών Μ. Τομπάζη, η Εισαγγελέας Σπ. Σταυράτη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Γ. Κεβόπουλος, η Λιμενάρχης Ειρ. Αργύρη. Ξεχωριστή και ευχάριστη για όλους ήταν η παρουσία του υποστράτηγου Θεμιστοκλή Γρυμπίρη, πρώην Στρατιωτικού Διοικητή Χίου.

Το Κτήμα θα είναι ανοιχτό καθημερινά έως και τις 6 Ιανουαρίου 2019, από τις 6.00 έως τις 9.30 μ.μ. (εκτός την 25η Δεκεμβρίου 2018 και την 1η Ιανουαρίου 2019). Ο Άγιος Βασίλης πιστός στο ραντεβού του, θα υποδέχεται τους μικρούς του φίλους από τις 20 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2018, από τις 6.30 έως τις 9.00 μ.μ. 

Φωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΚαι συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 βρέθηκε στην αφή του 2018Φωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΗ Πρόεδρος Πρωτοδικών Μ. ΤομπάζηΟ Δεσπότης στο κέντρο κι ο οικοδεσπότης αριστεράΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΑπό αριστερά, Αντ. Ζερβάκης, Θεμ. Γρυμπίρης, Στ. Κάρμαντζης, Γιάν. ΞενάκηςΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΟ Δήμαρχος Χίου με την οικογένειά τουΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΗ διοικήτρια του Σκυλίτσειου, Ελ. ΚανταράκηΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το ΑργέντικοΦωτίστηκε γι' ακόμη μία χρονιά γιορτινά το Αργέντικο