Το (EEEEK) Χίου συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus

Δευ, 13/02/2017 - 19:17

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EEEEK) Χίου συμμετέχει για τρίτη χρονιά στο Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα  Erasmus+ / Δράση ΚΑ2 με τίτλο «Ιncorporated: Ιnclusion needs competence». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από την Ιταλία,  την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Φιλανδία, την Τουρκία, την Ελλάδα και τη Γερμανία που είναι και η  συντονίστρια χώρα του προγράμματος.

Η 7η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη πόλη Periguex της Γαλλίας, στο σχολείο « EPLEFPA DU PERIGORD (ETABLISSEMENT PUBLIC LOCAL D'ENSEIGNEMENT ET DE FORMATION PROFESSIONNELLE AGRICOLE (EPLEFPA) DU PERIGORD)», από τις 15 έως 19 Φεβρουαρίου 2017

Στην συνάντηση συμμετέχουν 2 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, η κα Τζένη Βούλγαρη ΠΕ29 και ο κ. Δημήτρης Αντωνόγλου ΠΕ19.

Τα θέματα που θα συζητηθούν έχουν να κάνουν με:

  • την επικοινωνία με το διοικητικό τομέα της εκπαίδευση και τους φορείς που χαράζουν τις πολιτικές αποφάσεις στην εκπαίδευση,
  • Συνεντεύξεις με τοπικούς πολιτικούς φορείς σε θέματα συμπερίληψης μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες και στρατηγικές που ακολουθούν.
  • Συζήτηση και αίτηση για υποβολή νέου προγράμματος Erasmus +.

Βασικός στόχος του προγράμματος  είναι η δημιουργία ενός εγχειριδίου - βοηθήματος για κάθε εκπαιδευτικό που θέλει να ενσωματώσει μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες στο Γενικό Σχολείο.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας:

http://eeeek.chi.sch.gr/site/index.php/el/

 

Σχετικά Άρθρα