ΕΦΚΑ ΝΑΤ... αλλού, όχι όμως για τους ασφαλισμένους στη Χίο

"Για τις υποθέσεις μας πρέπει να πάμε στον Πειραιά!" Καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ Στέλιος Κουμπιάς
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 19/10/2021 - 13:13
ΕΦΚΑ

Στον "αέρα" βρίσκονται οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ στη Χίο αφού για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις που αφορούν την ασφαλιστική τους κάλυψη - ακόμα και για την πορεία  της συνταξιοδότησής τους ή ακόμη χειρότερα για τα έξοδα κηδείας ή τις συντάξεις χηρείας- δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στο τοπικό τμήμα του ΕΦΚΑ, οπότε αναγκάζονται να αναζητήσουν απαντήσεις από το ΝΑΤ στον Πειραιά, που σημαίνει ότι ή θα πρέπει να είναι πολύ τυχεροί ώστε να βρουν διαθέσιμη τηλεφωνική γραμμή και υπάλληλο να τους εξυπηρετήσει ή θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Αθήνα!

Τα παραπάνω κατήγγειλε από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ, Στέλιος Κουμπιάς, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με τη διευθύντρια του ΕΦΚΑ στη Χίο κα Κουκλινού, που όπως είπε, τον ενημέρωσε ότι η δυνατότητα παρέμβασης εργαζομένων του φορέα στο τμήμα της Χίου, σε υποθέσεις που αφορούν τους πρώην ασφαλισμένους του ΝΑΤ είναι περιορισμένη, ελλείψει των δεδομένων ειδικά για τους παλιούς ασφαλισμένους (προ του 2016).

"Παλιά πηγαίναμε στο Λιμεναρχείο και εκείνο ενημέρωνε το ΝΑΤ για τις υποθέσεις μας. Τώρα το Λιμεναρχείο δεν εμπλέκεται, οπότε μας παραπέμπει στον ΕΦΚΑ στη Χίο.

Από τον ΕΦΚΑ στη Χίο οι υπάλληλοι δεν μπορούν -όπως μας λένε- να μας εξυπηρετήσουν, δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Να πάμε στην Αθήνα"; Σχολίασε ο κύριος Κουμπιάς με αγανάκτηση, λέγοντας ότι τα γραφεία της Ένωσής τους τείνουν να γίνουν παράρτημα του ΕΦΚΑ ΝΑΤ στην προσπάθεια να καλύψουν το έλλειμμα του ασφαλιστικού φορέα.

"Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση", συνέχισε ο κύριος Κουμπιάς ο οποίος την επόμενη Πέμπτη σε συνάντηση που θα έχει η διοίκηση της ΠΕΣ ΝΑΤ με τον Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και για το θέμα του γιατρού στον Οίκο Ναύτου θα του θέσει και το παραπάνω θέμα.

Το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και απευθυνόμενοι προς τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργό, Νότη Μηταράκη.

Σχετικά Άρθρα