Εφυγε η Κλειώ Μαστοράκη

Κηδεύεται αύριο Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 4 μ.μ. από τον Ιερό ναό Αγίου Θεοδοσίου
Τετ, 27/02/2019 - 09:03

Καταβεβλημένη από την άνιση ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από την ζωή η δημοσιογράφος Κλειώ Μαστοράκη, σε ηλικία 57 ετών.

Αρθρογράφος της "Δημοκρατικής" εξέδωσε την εβδομαδιαία εφημερίδα "Χιακτίδα", ενώ πάνω από 15 χρόνια εργάζονταν στην "ΕΡΑ Αιγαίου", με έδρα τη Μυτιλήνη.

Κηδεύεται αύριο Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 4 μ.μ. από τον Ιερό ναό Αγίου Θεοδοσίου (Σπηλάδια) στον Κάμπο.

Όπως σημειώνει η καλή μας συνάδελφος Ευγενία Ασλανίδη:

«Η Κλειώ εξέπνευσε σήμερα στις 3 τα ξημερώματα στη Χειρουργική Κλινική του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου, όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα, δίνοντας έναν σκληρό και άνισο αγώνα με τον καρκίνο. Η Κλειώ Μαστοράκη εμφανίστηκε στη δημοσιογραφία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μέσα από το χιώτικο ραδιόφωνο και ιδιαίτερα τον ραδιοφωνικό σταθμό της «Δημοκρατικής», όπου παρέμεινε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, δημοσιογραφώντας ταυτόχρονα και στο ημερήσιο έντυπο. Από το 2000 ίδρυσε τη δική της εβδομαδιαία εφημερίδα «Χιαχτίδα», με έμφαση στον τομέα του πολιτισμού, η οποία έκλεισε ως ένα ακόμα (θύμα της κρίσης) το 2011. Από το 1994 υπηρέτησε  το ραδιόφωνο της ΕΡΑ Αιγαίου, τα πρώτα χρόνια ως ανταποκρίτρια Χίου και τα τελευταία, μέχρι το περασμένο φθινόπωρο που τη χτύπησε η ασθένεια, ως μόνιμο προσωπικό. Το 2002 εκλέχτηκε Δημοτική Σύμβουλος Χίου με το Μάρκο Μεννή, δείχνοντας και από αυτό το μετερίζι την αγάπη της για την κοινωνία και το συνάνθρωπο και τη λατρεία της για τον Κάμπο, του οποίου υπήρξε γέννημα - θρέμμα».

Από τον Αντιπεριφερειάρχη τώρα Σταμάτη Κάρμαντζη δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω δήλωση: 

«Με αληθινή οδύνη και βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την αδόκητη απώλεια της αγαπητής Χιώτισσας δημοσιογράφου Κλειώς Μαστοράκη. Θα θυμόμαστε την Κλειώ για την εργατικότητα, τη συνέπεια και πάνω απ όλα για την ευαισθησία και την ευγένεια του χαρακτήρα της. Εργάστηκε αδιάλειπτα για τη σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας. Στους οικείους της εκφράζω από καρδιάς τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια».

Παρόμοια δήλωση έγινε και από τον Κώστα Τριαντάφυλλο, που σημείωσε τα εξής: 

«Πολλούς ανθρώπους τους χάνουμε απ’ το καθημερινό οπτικό πεδίο μας κατά διαστήματα. Το δύσκολο δρόμο της επιβίωσης, μακριά από τη Χίο, επέλεξε κάποτε και η Κλειώ Μαστοράκη έχοντας υπηρετήσει με το δικό της κώδικα αξιών τη δημοσιογραφία μιας εποχής. Η διαφορά ήταν ότι η Κλειώ δεν εγκατέλειψε ποτέ τη Χίο. Την κουβαλούσε μαζί της στη Μυτιλήνη. Δεν μπόρεσε ποτέ να αποβάλει απ’ τα ρουθούνια της τις μυρωδιές των καμπούσικων περιβολιών. Αυτές καθόριζαν την παρουσία της, τη σκέψη της, την ορμή της. Την Κλειώ με το φωτεινό χαμόγελο, την Κλειώ με τον πληθωρικό καμπούσικο χαρακτήρα, την Κλειώ της προοδευτικής σημαίας αποχαιρετούμε σήμερα με βαθιά οδύνη για την πρόωρη απώλεια. Στους οικείους της κουράγιο και την ευχή να πάρουν τα χαρίσματά της».

 

 

 

Σχετικά Άρθρα