Εγκαινιάστηκε η "Κιβωτός του Αιγαίου" στο Αίπος

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 10/09/2014 - 20:40

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χίου -Ψαρών & Οινουσών κ. Μάρκου, του βουλευτή Χίου Κώστα Τριαντάφυλλου, του δημάρχου Μαν. Βουρνού, του ταξίαρχου Γιάν. Παπαπροκοπίου, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, πρώην  δημάρχων και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τέταρτης 10 Σεπτεμβρίου η «Κιβωτός του Αιγαίου», ενός χώρου που θα στεγάσει και θα φροντίσει δεκάδες παιδιά που έχουν ανάγκη.

«Αγκαλιά που θα περιθάλψει τα παιδιά μας», χαρακτήρισε την Κιβωτό ο Σεβασμιότατος, παραλληλίζοντας τη δράση της με τη μετανάστευση του Ιησού Χριστού στην Αίγυπτο, όπου εκεί του δόθηκε αγάπη, στέλνοντας έτσι κι ένα μήνυμα για τους εκατοντάδες μετανάστες που φτάνουν στο νησί μας.

Φανερή ήταν η συγκίνηση στο πρόσωπο του Νίκου Νύκτα, που  ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα, της δημιουργίας δηλαδή του παραρτήματος της "Κιβωτού του Αιγαίου", λειτουργώντας σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ της  Πολιτείας και της "Κιβωτού του κόσμου", έτσι ώστε με κοινές ενέργειες να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Μάλιστα ο Σεβασμιότατος, αναγνωρίζοντας όλες τις προσπάθειες που ο τέως αντιδήμαρχος Ομηρούπολης κατέβαλε, τον κάλεσε τιμητικά να κόψει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο ιδρυτής της Κιβωτού, πατέρας Αντώνης Παπανικολάου, χαρακτήρισε κορωνίδα της εκκλησίας την εθελοντική προσφορά, ενώ αναφερόμενος στην ιδέα ίδρυσης της Κιβωτού στην Αθήνα, χρόνια πριν, τόνισε ότι η έλλειψη του κοινωνικού κράτους δημιούργησε την Κιβωτό. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ρόλο του ορθόδοξου ιερέα, εστιάζοντας στην εθελοντική του ιδιότητα.

Η γιορτή των εγκαινίων πλαισιώθηκε με τραγούδια και χορούς από τα παιδιά της Κιβωτού, ενώ έγινε ξενάγηση των επισήμων στους χώρους του χωριού της "Κιβωτού του Αιγαίου". Να σημειώσουμε ότι παρών ήταν και ο πρώην δήμαρχος, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, αφού όλο αυτό το έργο έγινε επί δικής του θητείας. 

Σχετικά Άρθρα