"Έχουμε κάνει πολλά στο Αίπος και δεν πρέπει να πληρώνουμε ενοίκιο"

Συνέντευξη της Δ/ντριας της "Κιβωτού" στην "Α" με αφορμή το εξώδικο της "Προμηθευτικής"
Τρί, 28/06/2016 - 15:41

«Έχουμε δώσει πολλά για τις εγκαταστάσεις της «Κιβωτού» στο Αίπος και συνεχίζουμε να δίνουμε.  Δεν μας ενδιαφέρει η πώληση του χώρου, αυτό που θέλουμε είναι να μην πληρώνουμε ενοίκιο.»

Το παραπάνω ξεκαθάρισε σήμερα με συνέντευξή της στο Ράδιο «Α» η Δ/ντρια της «Κιβωτού του Κόσμου», Μαρίνα Κατσίμπαλη, θεωρώντας άδικο  το εξώδικο που έστειλε η Προμηθευτική, ως ιδιοκτήτης του χώρου, στην «Κιβωτό» ζητώντας τα ενοίκια που δεν έχουν καταβληθεί από τον περασμένο Σεπτέμβρη, ενώ κατά την κα Κατσίμπαλη, αυτής της στάσης πληρωμών είχε προηγηθεί προτροπή του Δημάρχου Χίου ότι δεν θα έπρεπε η οργάνωση να καταβάλει μίσθωμα αναγνωρίζοντας την παρέμβασή της στο χώρο και το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει.

«Μετά από εκείνη την αναφορά του κου Βουρνού εμείς προχωρήσαμε στην ανακαίνιση και του υπόλοιπου Αίπους, ενώ συνεχίζουμε όλο αυτό το διάστημα να νομιμοποιούμε σωρεία παραβάσεων που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, να παρεμβαίνουμε για την αποκατάσταση των κατασκευαστικών λαθών στην πισίνα, αλλά και για την έκδοση άδειας λειτουργίας.», τόνισε μεταξύ άλλων η διευθύντρια και πρόσθεσε επίσης ότι ένα χρόνο τώρα προσπαθούν για την αντιμετώπιση ζητημάτων ρευματοδότησης των εγκαταστάσεων, η οποία είχε διακοπεί λόγω προηγούμενων οφειλών και παραμονές των εγκαινίων της «Κιβωτού» η ΔΕΗ είχε αφαιρέσει δύο ρολόγια, ένα στις αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα ακόμη στο εστιατόριο.

«Εμείς δεν βγήκαμε ούτε να κράξουμε κανένα, ούτε να πούμε κάτι. Παραταχθήκαμε και τρέχαμε να τα φτιάξουμε όλα αυτά. Κι αυτό που κάνουν τώρα είναι άνω ποταμών.», τόνισε η κα Κατσίμπαλη.

Η ίδια εστίασε στο κοινωνικό έργο της «Κιβωτού του Αιγαίου», που σήμερα φιλοξενεί στο χωριό του Αίπους 35 παιδιά, που κατέληξαν εκεί με εισαγγελική εντολή,  προσπαθώντας να τους προσφέρει ένα σπιτικό και 20 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ενώ όλο αυτό το διάστημα από τις εγκαταστάσεις της έχουν περάσει συνολικά 200 προσφυγάκια, χωρίς ούτε ένα ευρώ ενίσχυσης από το κράτος, το οποίο κανονικά θα έπρεπε να καλύπτει αυτές τις ανάγκες. Κατά την ίδια αυτό το έργο δεν αναγνωρίζεται κατά πως θα ‘πρεπε από παράγοντες της Χίου, χωρίς ωστόσο να εξειδικεύσει σε ποιους αναφέρεται. «Αναφέρομαι σε όλους», είπε χαρακτηριστικά, ενώ  από την άλλη, ευχαρίστησε όλους όσοι εθελοντικά συνδράμουν στο έργο της οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ετήσια βάση το ποσό που είχε συμφωνηθεί να καταβάλει στην «Προμηθευτική» η «Κιβωτός» ως μίσθωμα είναι 22.000 ευρώ και σύμφωνα με την κα Κατσίμπαλη, παρόλο που επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με το δήμαρχο για να βρεθεί άκρη, τους υποσχέθηκε ότι θα καταθέσει σχετική πρόταση και τελικά– όπως είπε- χθες τους έστειλε επιστολή και προτείνει να πληρωθεί το ποσό.

Στο ερώτημα εάν απειλούνται με έξωση η ίδια απάντησε:

«Δεν μας απειλεί κανένας με έξωση. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Κάποιος που θα το προτείνει αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμος να καταβάλει στην Κιβωτό και την τελευταία ρανίδα του ποσού που δύσκολα ευρέθη και εδαπανήθη για να μετατρέψουμε το ερειπωμένο Αίπος σ’αυτήν την κούκλα που είναι σήμερα. Εάν  μας δώσουν και την τελευταία ρανίδα του ποσού, ίσως το σκεφτούμε, όχι όμως μέχρι τότε».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης η Δ/ντρια της «Κ» αναφέρθηκε και στην επιβολή προστίμου από τον ΕΟΤ και στην απαίτηση 200 ευρώ για κάθε ένα από τα σπιτάκια που υπάρχουν στο Αίπος, γιατί δεν έχει αποχαρακτηριστεί η χρήση τους και θεωρούνται τουριστικά.

«Είναι ντροπή να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε την κατάσταση ο Δήμος», σχολίασε η κα Κατσίμπαλη, λέγοντας ότι ο αποχαρακτηρισμός θα πρεπε να γίνει από τον ιδιοκτήτη και όχι τον ενοικιαστή.

Σχετικά Άρθρα