Χίος, Τρίτη 14 Αυγούστου

Εκλογές στον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ

Στις 9 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο
Τρί, 20/02/2018 - 16:11

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής του Π.Σ.Α.μεΑ. προκηρύχθηκε  Εκλογοαπολογιστική Γενική  Συνέλευση την Παρασκευή 9 Μαρτίου στις 10 το πρωί στο εργατικό κέντρο Χίου, για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. και αντιπροσώπων στην Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου (Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α.), καθώς και στην Εθνική Συνομοσπονδία Α.μεΑ.(Ε.Σ.Α.μεΑ.).

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα συνέλθει χωρίς νέα πρόσκληση 15 ημέρες μετά δηλ. στις 23 Μαρτίου 2018, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης, ανεξαρτήτως του αριθμού των παρευρισκομένων μελών. Για να μπορεί κάθε μέλος να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές θα πρέπει να έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις, κάτι που μπορεί να γίνει και την ημέρα της Γ.Σ.

Τα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή την Ελεγκτική Επιτροπή, μπορούν να προμηθευτούν τη δήλωση από το γραφείο του Π.Σ.Α.μεΑ. και να την υποβάλλουν το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ. είναι:

Α. Λογοδοσία Δ.Σ. έτους 2017. Απολογισμός οικ. έτους 2017

Β. Υποβολή έκθεσης Ελέγχου Ελεγκτικής Επιτροπής Έτους 2017

Γ. Υποβολή και έγκριση Προϋπολογισμού 2018

Δ. Ενημερώσεις για θέματα αναπηρίας και υγείας

Ε. Εκλογές για την ανάδειξη οργάνων του Σωματείου                         

 

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση – πρόσκληση του Συλλόγου, η συμμετοχή των μελών στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές «είναι αναγκαία και απαραίτητη, προκειμένου όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα του χώρου μας. Δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα μεμονωμένα. Όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα, που σαν πολίτες δικαιούμαστε».

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/08/2018 - 09:23
Ξενάγηση στο πρώτο ιδιωτικό λύκειο  της Ελλάδας

Τις πόρτες του στην εκπομπή «Χία Ναυτιλία», άνοιξε το πρώτο ιδιωτικό επαγγελματικό λύκειο ναυτικής κατεύθυνσης στην Ελλάδα, από τα  «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια ναυτικών Σπουδών» (Τ.Ε.Ε.Ν.Σ) παρουσιάζοντας τους χώρους διδασκαλίας και αναψυχής.

 Το κτίριο είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα καθώς  εκτός από το ανσασέρ υπάρχει και αναβατόριο ενώ η ράμπα εισόδου τηρεί τις πλήρεις προδιαγραφές του υπουργείου, για πρόσβαση σε ΑμεΑ.

«Εκτός από την ευαισθησία σε τέτοια θέματα όλο το κτίριο έχει πιστοποιηθεί από το υπουργείο παιδείας , που είναι ιδιαίτερα αυστηρό σε τέτοια θέματα. Εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο ελέγχου που κράτησε πάνω από 9 ώρες ενώ περάσαμε χωρίς καμία παρατήρηση», ανέφερε ο διευθυντής του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Μιχάλης Μπελέγρης που μας καλωσόρισε στην είσοδο, δείχνοντας υπερήφανος για την δουλειά που έχει γίνει στο κτίριο.

Μια  «πλώρη» πλοίου υποδέχεται τον επισκέπτη , στον πρώτο όροφο του κτιρίου, δίνοντας έτσι και το στίγμα του χώρου. Εκεί μας υποδέχτηκε ο  διευθυντής των «Τ.Ε.Ε.Ν.Σ», Θανάσης Καραπούλιος, που μας οδήγησε στην βιβλιοθήκη-αίθουσα συσκέψεων και μας μίλησε για το ωρολόγιο πρόγραμμα και όλα εκείνα τα εφόδια που το σχολείο προσφέρει στους μαθητές του.

« Το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι χωρισμένο σε τρεις άξονες», ανέφερε ο  κ.Καραπούλιος.

 Στον πρώτο άξονα υπάρχουν τα μαθήματα γενικής παιδείας ( 35 ώρες) που είναι κοινά σε όλα τα αντίστοιχα δημόσια Επαγγελματικά Λύκεια. Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας ( 5 ώρες) με στόχο να καλυφθούν ανάγκες και πιθανές αδυναμίες μαθητών μέσα στο χώρο  και το πρόγραμμα του σχολείου, που σε διαφορετική περίπτωση θα  χρειαζόταν η οικογένεια και ο μαθητής να καταφύγει σε κάποιο φροντιστήριο.

Ο τρίτος άξονας ( 5 ωρών) αφιερώνεται στο να ενισχυθούν δραστηριότητες που θα ξεδιπλώσουν και θα ενισχύσουν ιδιαίτερες κλίσεις των μαθητών που αφορούν  τον θέατρο, τον πολιτισμό την λογοτεχνία κ.α  ξεχωριστά ταλέντα.

Έκτος όλων αυτών υπάρχει η «ώρα ναυτιλίας» όπως την ονόμασε ο κ.Καραπούλιος που αφορά  πρακτικού τύπου μαθήματα  στα εργαστήρια προσομοίωσης ενώ στο πλαίσιο της πρακτικής εξάσκησης θα γίνεται χρήση του εκπαιδευτικού σκάφους του ομίλου.

Οι αίθουσες  διδασκαλίας  βρίσκονται αριστερά και δεξιά του φουαγιέ ενώ στο κέντρο υπάρχει ο εσωτερικός   χώρος συγκέντρωσης   των μαθητών.

Εκεί ανάμεσα σε ομοιώματα καραβιών και θαλασσινές γκραβούρες ο Μιχάλης Μπελέγρης αναφέρθηκε στο οικονομικό κόστος της ιδιωτικής επιλογής τονίζοντας τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του σχολείου και το πλήθος των υποτροφιών  που βοηθηθούν όσους θέλουν να φοιτήσουν σε αυτό.

«Οι υποτροφίες χωρίζονται  σε τρεις άξονες», ανεφερε ο κ.Μπελέγρης.

Ο πρώτος είναι οριζόντιος (δίνεται το ποσό των 2.000 ευρώ) ,για όλους τους μαθητές του πρώτου έτους και χορηγείται από το Ίδρυμα μας.

Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει 20 υποτροφίες χωρισμένες σε 4 κατηγορίες: 5  Υποτροφίες για τους μαθητές με βαθμό από 18 και πάνω 5 υποτροφίες για μαθητές με βαθμό από 17-18, 5 υποτροφίες για μαθητές που ανήκουν σε οικογένειες τριτέκνων ή πολυτέκνων και 5 υποτροφίες με κοινωνικο - οικονομικά κριτήρια.

Ο τρίτος άξονας περιλαμβάνει υποτροφίες εταιρειών που είτε έχουν συνεργασία με τον όμιλο Τσάκου είτε θέλουν να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια, τα κριτήρια των οποίων καθορίζονται από τις ίδιες.

Τέλος υπάρχει και το σύστημα της χρηματοδότησης, το οποίο έχει εξασφαλίσει ο όμιλος μέσω των συνεργαζόμενων τραπεζών. Αυτό προβλέπει την καταβολή των διδάκτρων από την τράπεζα και την αποπληρωμή τους όταν το παιδί θα ξεκινήσει να εργάζεται στον όμιλο Τσάκου. Το εκπαιδευτικό αυτό δάνειο έχει εγγυητή την ίδια την εταιρεία,» τόνισε  ο κ Μπελέγρης προσκαλώντας του γονείς να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του σχολείου καθώς όπως είπε , κάθε περίπτωση είναι μοναδική .

Να συμπληρώσουμε ότι έκτος των 680 τ.μ του κτιρίου διαμορφώνονται και οι εξωτερικοί χώροι  συνολικής έκτασης 2.500 τμ που θα διαθέτουν γήπεδα και  χώρους στάθμευσης .

 

Ενισχυτική διδασκαλία, δεύτερη ξένη γλώσσα και ώρα ναυτιλίας, στο ωρολόγιο πρόγραμμα, σύμφωνα με τον διευθυντή Θ.ΚαραπούλιοΜια "πλώρη" πλοίου υποδέχεται τον επισκέπτηΑίθουσα συσκέψεων και βιβλιοθήκηΑίθουσα συσκέψεων και βιβλιοθήκηΟμοιώματα πλοίων κυριαρχούν στην διακόσμησηΜια από τις 6 αίθουσες διδασκαλίαςΑίθουσα πληροφορικής Αίθουσα εσωτερικού διαλείμματος Πιστοποιημένη πρόσβαση Αμέα σε όλο το κτήριο