Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ κυρός Μάξιμος από την Καλλιμασιά

Τρί, 03/11/2020 - 15:29

Όπως γράφει το kallimasia.blogspot επικαλούμενο σχετική δημοσίευση της σελίδας Orthodox Observer εκ οιμήθη εν Κυρίω ο Μητροπολίτης πρ. Πίτσμπουργκ κυρός Μάξιμος (Αγιωργούσης).

Η κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαξίμου θα τελεστεί στον καθεδρικό ναό Αγίου Νικολάου στο Πίτσμπουργκ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Ύστερα από την αναγγελία της είδησης, ήχησαν πένθιμα οι καμπάνες στην Καλλιμασιά της Χίου, η οποία είναι η γενέτειρα του μακαριστού Μητροπολίτου και των γονέων του, πρεσβυτέρου Ευαγγέλου Αγιωργούση και πρεσβυτέρας Λεμονιάς Αγιωργούση.

Όπως ενημερώνει ο ιερέας της Καλλιμασιάς, πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και στις 12.00 μ. θα τελεστεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο.

Ὁ μακαριστός Μητροπολίτης Μάξιμος  γεννήθηκε στην Καλλιμασιά στις 5 Μαρτίου του 1935. Χειροτονήθηκε διακονος τον Απρίλιο του 1957 στον Ι. Μαό της Αγίας Τριάδας της Θεολογικής Σχολής Χάλκης και Ιερέας στις 26 Ιουλίου  1959, στον Ι.Ναό Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή.

Επίσκοπος χειροτονήθηκε στις 18 Ιουνίου  1978, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Νέας Υόρκης και στις 27 Απριλίου 1979  έγινε η ενθρόνισή του ως Επίσκοπος Πιττσβούργου. Στις 24 Νοεμβρίου 1997, εξελέγη Μητροπολίτης Αἴνου, και εποίμαινε την Ιεράν Επισκοπήν Πιττσβούργου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2002, όταν αναβαθμίστηκε η επαρχία σε Μητρόπολη και εξελέγη Μητροπολίτης Πιττσβούργου. 

Σχετικά Άρθρα