Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Ελεύθερος ο μηχανικός του Δήμου

Τρί, 06/08/2019 - 10:34

Ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο από την Εισαγγελία της Χίου ο μηχανικός του δήμου  που υπηρετούσε στο παρελθόν στο Δήμο Ομηρούπολης και σήμερα συνεχίζει να υπηρετεί στο δήμο Χίου, ο οποίος είχε προσαχθεί προκειμένου  να εξεταστεί η εμπλοκή του στο έργο της τοποθέτησης της μπασκέτας στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας, η πτώση της οποίας το βράδυ της Κυριακής προκάλεσε τον θάνατο 19χρονου που παραθέριζε στο νησί μας.

Η Εισαγγελέας, Σπυριδούλα Σταυράτη, που χειρίζεται την υπόθεση, έχει διατάξει προανάκριση και για την περίπτωση του εν λόγω μηχανικού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Νίκος Μήλης τόνισε ότι δεν υπάρχει τακτική συντήρηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Δήλωσε χαρακτηριστικά πως δεν γνωρίζουν πότε έχει συντηρηθεί γέφυρα ή αθλητική εγκατάσταση και επανάφερε την πρόταση του επιμελητήριου για δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου των δημόσιων υποδομών, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες πότε συντηρήθηκε η οποιαδήποτε υποδομή.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε επίσης στον ΣΚΑΙ ότι ζήτησε από τους δημάρχους να πραγματοποιήσουν όλους τους ελέγχους για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στους Δήμους. Προσέθεσε πως θα το ελέγξει προσωπικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 09:38

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο στην προκυμαία της Χίου, από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ., που βρίσκεται στη Χίο για διακοπές, σταμάτησε προσωρινά έξω από το κατάστημα των «Κουλουράδων» και την ώρα που πήγε να ξεκινήσει ξέσπασε η φωτιά.

Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, που έσβησαν την πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές στο όχημα.

Ο δρόμος έκλεισε προσωρινά από το Λιμεναρχείο Χίου, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της Π.Υ. ενώ άμεσα, μετά την κατάσβεση, με εντολή του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χίου, Κυριάκου Ζωάνου το οδόστρωμα καθαρίστηκε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

fotia_se_aytokinito_sto_limani_tis_hioy