Χίος, Κυριακή 9 Αυγούστου

Ξεκινά η πιστοποίηση των 200 και πλέον μπασκετών στο νησί

Λήψη αποφάσεων αύριο στο δημοτικό συμβούλιο καθώς και έργα αποξήλωσης αλλά και προμήθειας νέων μπασκετών
Δευ, 26/08/2019 - 15:23

 

Τρεις εβδομάδες μετά το τραγικό συμβάν στη Δασκαλόπετρα, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα 19χρονος από πτώση μπασκέτας, ο Δήμος Χίου προχωρά στις διαδικασίες ανάθεσης του έργου που αφορά στον έλεγχο και την πιστοποίηση όσων μπασκετών υπάρχουν στο νησί, οι οποίες κατ’εκτίμηση υπερβαίνουν τις 200!

Προηγήθηκε μακροσκοπικός έλεγχός τους από στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας Δ. Χίου και όπως είπε ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» , στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά από συνεννόηση και με το νέο Δήμαρχο, Σταμάτη Κάρμαντζη, θα αποφασιστεί η ανάθεση σε ειδική εταιρεία πιστοποίησης του προαναφερόμενου έργου. Παράλληλα επιδιώκεται η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος, ώστε να εγκριθούν δύο ακόμη έργα, αυτό της αποξήλωσης μπασκετών, όπου κριθεί απαραίτητο και η προμήθεια και εγκατάσταση νέων.

Ο Δήμαρχος Χίου, αναφέρθηκε στο κενό που υπάρχει και αφορά το νομοθετικό πλαίσιο για τον έλεγχο αυτού του είδους των υποδομών αθλοπαιδιών, τη διάρκεια ζωής των εγκαταστάσεων κ.λ.π., ώστε να πληρούνται οι όροι ασφαλούς χρήσης τους και σημείωσε ότι σήμερα στο Δήμο το μόνο πιστοποιημένο γηπεδάκι μπάσκετ, είναι αυτό που βρίσκεται δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτό δεν είναι φυσικά Χιακό φαινόμενο αλλά πανελλαδικό, το οποίο αναδείχθηκε μετά το τραγικό συμβάν στη Δασκαλόπετρα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο, σε πρώτη φάση θα παραγγελθούν 50 με 100 μπασκέτες και θα ξεκινήσει – όπως γίνεται και με τις παιδικές χαρές- η πιστοποίηση όσων χώρων λειτουργούν.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 10:32

 

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε στον τοπικό  τύπο, προτάσεις του δημάρχου , κυρίως προς την παράταξη  «Πρωτοβουλία για τη Χίο» του κ. Βουρνού, για μελλοντική συνεργασία και ανταπαντήσεις εκ μέρους του, που επιζητούν θεσμικούς διεξόδους , για μια επικειμένη συνεργασία.

Το πολιτικό τοπίο δεν μας ξενίζει, άλλωστε οι πολιτικές  «εξαγορές και συγχωνεύσεις» , είναι κάτι συνηθισμένο στις παρατάξεις του αστικού τόξου , πολύ δε περισσότερο όταν είναι του ίδιου πολιτικού χώρου, το είδαμε και με το «καλημέρα» της νέας δημοτικής περιόδου στη συγκρότηση των προεδρείων των νομικών προσώπων.

Από την άλλη , υπάρχει κοινή μήτρα που φέρνει κοντά τις δυο παρατάξεις του δημάρχου και του κ. Βουρνού. Η συμφωνία τους για ένα μοντέλο Τοπικής διοίκησης , ξένο προς τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα, στο ίδιο μήκος κύματος με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, νεροκουβαλητή της πολιτικής της, αλλεργικό στους λαϊκούς αγώνες, γι αυτό και μαζί καταψήφισαν την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη του νόμου εκτρώματος για τις διαδηλώσεις. 

«Περί όνου σκιάς» λοιπόν τσακώνονται, αφού συμφωνούν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα και αμφότεροι έχουν σαφή δείγματα πλέον στις θητείες τους.

Να λοιπόν γιατί λέγαμε ότι η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι ψήφος που και μετά τις εκλογές , παραμένει σταθερή στο πλευρό του λαού, ψήφος λαϊκής αντιπολίτευσης, που δεν αλλοτριώνεται , δεν «πωλείται».

ΧΙΟΣ 8/8/2020