Έμπρακτη αλληλεγγύη στον Τούρκικο λαό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΣΕΣΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Ν.Τ. ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Πέμ, 27/04/2023 - 16:03

Στον Τσεσμέ βρέθηκε αντιπροσωπεία εργαζομένων με επικεφαλής τους Άρη Μιχαλάκη και Ξένο Αξιώτη από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου μαζί με φοιτητές, για την παράδοση των υλικών αλληλεγγύης που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο διάστημα με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Χίου και του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ για τους σεισμόπληκτους .

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ, την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν θερμά εργαζόμενοι από δυο συνδικάτα: Τα Nakliyat iṣ και Bağımsız Maden is. Οι Τούρκοι εργαζόμενοι τόνισαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικάτα από την Ελλάδα συμπαραστέκονται έμπρακτα στους Τούρκους σεισμόπληκτους.

Στη συνέχεια διάβασε το παρακάτω κείμενο που είχε ετοιμάσει στα τουρκικά η αντιπροσωπεία από τη Χίο:

  «Βρισκόμαστε σήμερα στον Τσεσμε αντιπροσωπεία από τα σωματεία της Χίου, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για να εκφράσουμε και έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα αδέρφια μας, τους εργάτες, το λαό της Τουρκίας που επλήγησαν από τον καταστροφικούς σεισμούς. Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Χίου έδειξαν από την πρώτη στιγμή την αλληλεγγύη τους προσφέροντας απλόχερα είδη πρώτης βοήθειας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Σωματείων.

   Δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο ότι οι λαοί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Κόντρα στους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων των δύο χωρών, που θεωρούν την ασφάλειά μας περιττό κόστος. Κόντρα στους καπιταλιστές, και τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και ΝΑΤΟ που μας θέλουν κρέας για τα κανόνια τους».

Το ραντεβού των Σωματείων ανανεώθηκε για τη στη Χίο, σε ένα μεγάλο εργατικό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο νησί.

 

Σχετικά Άρθρα