Ένα Ιωνικό του... κουτιού παραδίδεται το φθινόπωρο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 11/08/2022 - 13:54

Ένα ανανεωμένο, λειτουργικό, ασφαλές και λιγότερο ενεργοβόρο Ιωνικό Kολυμβητήριο, θα παραδοθεί προς χρήση το επόμενο δίμηνο, με τις εργασίες να προχωρούν χωρίς προβλήματα.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που μας έφερε αντιμέτωπους με τεχνικά προβλήματα που δεν είχαν προβλεφθεί αλλά τα ξεπεράσαμε και τώρα προχωρά κανονικά», ανέφερε ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Χίου Λευτέρης Παπαλάνης, προσθέτοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν άριστης ποιότητας υλικά ενώ μαζί και με ενεργειακή αναβάθμιση που προηγήθηκε θα έχουμε ένα ασφαλές και λιγότερο ενεργοβόρο Ιωνικό Κολυμβητήριο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Χίου Γιάννης Μανάρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα παραδοθεί στους χρήστες του ένα διαφορετικό να αναβαθμισμένο  κολυμβητήριο προσθέτοντας ότι πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ένα τόσο μεγάλο έργο χρειάζεται χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ αναφέρθηκε και στο έργο των ξενώνων του Ιωνικού λέγοντας ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ το επόμενο βήμα είναι η ολοκλήρωση των μελετών για τα μηχανοστάσια του κολυμβητηρίου και του καταδυτηρίου, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί και η απαιτουμένη χρηματοδότηση.

Για ένα καινούργιο κολυμβητήριο για τα επόμενα τριάντα και περισσότερο χρόνια, έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, προσθέτοντας ότι η εντολή του Δημάρχου Σταμάτη Κάρμαντζη είναι να εντατικοποιηθούν όλες οι προσπάθειες έτσι ώστε τέλος Σεπτεμβρίου το Ιωνικό να είναι έτοιμο.

Να σημειώσουμε ότι ήδη η τοποθέτηση της τέντας στην μικρή πισίνα έχει ολοκληρωθεί.

Στη ξενάγηση των έργων του Ιωνικού και το λειτουργικό τους κόστος που το ΝΠΔΔ θα κληθεί να πληρώσει, με δεδομένη την ενεργειακή αύξηση που υπάρχει, αναφέρθηκαν οι Γιάννης Μανάρας και Γιάννης Ξενάκης τονίζοντας ότι με τις επιχορηγήσεις του Δήμου θα αντιμετωπιστεί κάθε οικονομικό πρόβλημα που πιθανά θα προκύψει.

 

tha_paradosoyme_ena_asfales_kai_leitoyrgiko_kolymvitirio

Σχετικά Άρθρα