Ένας χρόνος πανδημίας στη Χίο: 577 κρούσματα, 82 νοσηλευόμενοι και 11 θανόντες

Δευ, 22/03/2021 - 11:05

Ένας χρόνος πανδημίας με την εφημερίδα «Αλήθεια» να επιχειρεί σήμερα, με τη βοήθεια συνεργατών της, την αποτύπωσή της  σε αριθμούς, με τις όποιες δυσκολίες μπορεί να έχει το συγκεκριμένο εγχείρημα, μιας και η επίσημη ανακοίνωση στοιχείων αρχίζει από τον ΕΟΔΥ στις 20/03/2020 και στο ενδιάμεσο διάστημα υπήρξαν διάφορες αλλαγές στον τρόπο ανακοίνωσης των κρουσμάτων.

Μέσα σ’αυτό το χρόνο, έως και τις 17 Μαρτίου, που συλλέξαμε τα δεδομένα, η Χίος είχε 577 επιβεβαιωμένα κρούσματα covid, 75 συμπολίτες μας νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου, 7 άτομα εισήχθησαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (σύνολο νοσηλευομένων 82) και η «μαύρη» λίστα των θανόντων περιλαμβάνει 11 άτομα εκ των οποίων δύο κατέληξαν μετά τη διακομιδή τους στην Αθήνα.

Εν μέσω του τρίτου κύματος κορωνοϊού, που χτυπάει και τη χώρα μας, καταγράφοντας τα νέα δεδομένα αξίζει της προσοχής μας η αναδρομή στα στοιχεία του έτους, που δείχνουν ότι μέχρι τώρα ο Δεκέμβρης του 2020 ήταν ο πιο δύσκολος μήνας με τα περισσότερα κρούσματα (146) αλλά πολύ φοβόμαστε ότι ο Μάρτης θα είναι εκείνος που θα καταγράψει νέο ρεκόρ, μιας και όντας λίγο πιο πάνω από τα μισά της διαδρομής του έφτασε ήδη έως τις 17/3 στα 123 (σ.σ. την Παρασκευή το απόγευμα φτάσαμε ήδη στα 147)!

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια τον Χρήστο Καραχάλιο που διατηρεί προσωπικό αρχείο για την πορεία της covid 19 στο Νομό και την TruthWebMedia που επεξεργάστηκε τα δεδομένα, αποτυπώνοντάς τα στο σχετικό γράφημα.

 

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία στην εφημερίδα "Αλήθεια".

Σχετικά Άρθρα