Ενημέρωση για τον covid -19 σε εκπαιδευτικούς και γονείς

Με πρωτοβουλία της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου
Πέμ, 24/09/2020 - 10:31

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου πραγματοποίησε χθες ενημέρωση εκπροσώπων των σχολείων του Ν. Χίου και της Ένωσης Γονέων Νομού Χίου, στο αμφιθέατρο του 2ου ΓΕΛ Χίου, σχετικά με θέματα covid-19 .

Συμμετείχαν οι  Ιωάννης Μανάρας, Ακτινοδιαγνώστης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, Ευτυχία Μυτιληναίου, Παθολόγος, Γενική Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Χίου, και Πένυ Ζώρζου, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος του Γενικού ”Σκυλίτσειου” Νοσοκομείου Χίου.

Όπως ενημερώνει η Ένωση Γονέων Χίου, έγινε  μία ουσιαστική και χρήσιμη κουβέντα για την δύσκολη σχολική χρονιά που διανύουμε. Μερικά από τα συμπεράσματα είναι τα παρακάτω:

Με κάθε σύμπτωμα ίωσης στα παιδιά μας ΤΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΠΙΤΙ και επικοινωνούμε ΑΜΕΣΑ (δεν περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί) με τον γιατρό μας ώστε να μας καθοδηγήσει.

Καλό είναι να εμβολιαστούμε όλοι για την εποχική γρίπη ώστε να αποφύγουμε την ταλαιπωρία και την αγωνία (μέχρι να εξακριβώσουμε από τι νοσούμε) αφού τα συμπτώματά της είναι σε μεγάλο βαθμό κοινά με την covid19.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μέλος της οικογένειας που διαμένουμε μαζί μπαίνουμε σε καραντίνα 14 ημερών.

Σε κάθε περίπτωση ακολουθούμε τα μέτρα προστασίας, μάσκα, πλύσιμο χεριών, αποστάσεις και ακούμε τις οδηγίες των ειδικών.

Συμβουλεύουμε συνεχώς τα παιδιά μας να ακολουθούν τα μέτρα κατά τη διάρκεια του σχολείου αλλά και μετά, στις εξωσχολικές δραστηριότητες, στο παιχνίδι, στις εξόδους τους.

Σε περίπτωση κρούσματος αντιδρούμε με ψυχραιμία, διακριτικότητα και δεν στοχοποιούμε ανθρώπους, ιδιαίτερα παιδιά με ότι συνεπάγεται για την ψυχική τους υγεία. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας.

Σχετικά Άρθρα