Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Ενημέρωση μαθητών για τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση

Από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χίου
Τετ, 19/02/2020 - 15:47

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χίου ολοκλήρωσε πρόγραμμα  ενημερωτικών δράσεων με θέμα τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και Κακοποίηση σε τρία Γυμνάσια της Χίου (2ο Γυμνάσιο Χίου, Γυμνάσιο Κάμπου και Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Χίου, μετά από πρόσκληση των Διευθυντών των Σχολείων). Οι ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από την ψυχολόγο Στέλλα Μαχαιρά και την κοινωνική λειτουργό και συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Αγγελική Μουρούνα.

Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, μοιράστηκαν τις απορίες και τις ανησυχίες τους σχετικά με το θέμα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ενδεχόμενο εκβιασμού και στη διαρροή προσωπικών δεδομένων με σεξουαλικό περιεχόμενο μέσω Διαδικτύου, καθώς και στους τρόπους προστασίας από αυτές τις βλαπτικές ενέργειες,  ζήτημα που αφορά πλέον όλους και κυρίως τα νεαρά άτομα στην καθημερινότητα των οποίων η χρήση του Διαδικτύου έχει εξέχουσα θέση.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 08/04/2020 - 18:25

 Στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Ερμιόνης εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που εγκαινιάστηκε, κάποιοι γειτνιάζοντες χώροι του είχαν μετατραπεί σε νεκροταφείο σκαφών…

Κάποιοι, που δεν τους «έκανε» πια η βάρκα τους ή άλλο σκάφος, τα εγκατέλειπαν εκεί, με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι αντιαισθητικό. Σε πρόσφατη επίσκεψή του ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκος Ζωάννος διαπίστωσε την εγκατάλειψη και χτες έστειλε συνεργείο να προειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες τους ότι πρέπει να ενδιαφερθούν γι’ αυτά μέσα στις επόμενες 45 ημέρες. Σε διαφορετική περίπτωση θα χαρακτηριστούν στερεά απόβλητα και θα καταστραφούν.

Το ερώτημα και ζητούμενο είναι αν δεν ενδιαφερθούν οι ιδιοκτήτες τους, το Ταμείο θα ενδιαφερθεί να καθαρίσει την περιοχή από τα εγκαταλειμμένα;