Επιτυχημένη η δενδροφύτευση του "Όλοι μαζί μπορούμε" στις Οινούσσες

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 31/01/2024 - 16:03

Με μεγάλη συμμετοχή κι απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εθελοντική δενδροφύτευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας στις Οινούσσες την περασμένη Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά σε δελτίο Τύπου ο Δήμος Οινουσσών αναφέρει:

"Με την χορηγία του ΣΚΑΙ μέσω της εκστρατείας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» μικροί και μεγάλοι φύτευσαν περισσότερα από 170 δενδρύλλια ποικίλων κατηγοριών. Συμμετείχαν περισσότεροι από 80 κάτοικοι του νησιού με μαζική παρουσία των σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων Εμπ. Ναυτικού, των μαθητών του Οικοτροφείου Οινουσσών, των μαθητών κι εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, του κατηχητικού σχολείου της ενορίας του Αγ. Νικολάου με την καθοδήγηση και παρουσία του πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννη Κατσούνη, του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών», του Λιμενικού Σταθμού, των Συλλόγων Γονέων, του προσωπικού του Ιατρείου, των τοπικών επιχειρήσεων και του Συλλόγου «Οινόεσσα».

Την προετοιμασία του χώρου φύτευσης, τη μεταφορά, το πότισμα και όλες τις εργασίες συντόνισε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Οινουσσών κι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Λεοντής, ενώ συνέδραμαν αφιλοκερδώς με τα μηχανήματά τους οι Οικοδομικές Επιχειρήσεις Τσίχλα με οδηγό τον κ. Δημήτρη Τσίχλα. Η μεταφορά από τη Χίο έγινε δωρεάν με προσφορά του Συλλόγου «Φίλοι Οινουσσών».

Μετά το πέρας της δενδροφύτευσης ο Δήμος Οινουσσών προσέφερε χυμούς και sandwiches στους εθελοντές, ενώ ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Δανιήλ ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και μίλησε κυρίως στους μαθητές κι εκπαιδευτικούς για περιβαλλοντικά ζητήματα, που καλούνται οι δήμοι των μικρών νησιών να επιλύσουν αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Δήμος Οινουσσών ευχαριστεί θερμά τον ΣΚΑΙ και τους χιλιάδες δωρητές του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ καθώς και όλους τους εθελοντές, που πλαισίωσαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την δενδροφύτευση και προγραμματίζει την επόμενη κίνηση για να αφήσουμε όλοι το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στο νησί μας φυτεύοντας ένα δένδρο."

Σχετικά Άρθρα