Εργ.Κατοικίες Χαλκειούς: Ενοικιαστές και όχι ιδιοκτήτες οι κάτοικοι;

Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 14/11/2023 - 09:51
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στον… αέρα βρίσκονται οι κάτοικοι των εργατικών κατοικιών Χαλκειούς, καθώς 17 ολόκληρα χρόνια το ελληνικό κράτος δεν τους έχει παραχωρήσει ακόμη τα σπίτια που κατοικούν.

Το παραπάνω κατήγγειλε ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Μιχαηλίδης, σε παρέμβαση του στο «Ράδιο Αλήθεια» και στην εκπομπή «Καλημέρα Χίος». Ο ίδιος είπε ότι μερίδα κατοίκων τον επισκέφτηκε καταθέτοντάς του το πρόβλημα που έχει προκύψει.

«Στις εργατικές κατοικίες Χαλκειούς μένουν 62 οικογένειες που το 2007 που τους δόθηκαν τα σπίτια, πλήρωσαν και γενικά έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε προκειμένου να τους παραχωρηθούν. Σήμερα, 17 χρόνια μετά, και ενώ ήδη κάποιοι έχουν πεθάνει..., ανακαλύπτουν ότι δεν μπορούν να μεταβιβάσουν στους κληρονόμους τους την κατοικία γιατί ακόμη δεν τους έχει παραχωρηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης. 

Ο βουλευτής Χίου, με αφορμή και την κατάσταση στις εργατικές κατοικίες Χριστού Βαρβασίου, είπε ότι θα έρθει σε επαφή με μηχανικό, γνώστη του θέματος, έτσι ώστε να ενημερωθεί πλήρως και να στηρίξει τους κατοίκους και στις δύο περιπτώσεις, προκειμένου να δικαιωθούν.

Σχετικά Άρθρα