Έρχεται το ΚΕΠ Πρόνοιας Δ. Χίου με πρόβλεψη 7 προσλήψεων

Άλλες 4 προσλήψεις για το Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοιν. Παντοπωλείο
Τρί, 28/03/2017 - 12:14

11 συνολικά προσλήψεις θα γίνουν μέσα στο επόμενο διάστημα στο Δήμο Χίου για τη στελέχωση του Κέντρου Κοινότητας και των Κοινωνικών Φαρμακείου και Παντοπωλείου.

Το Κέντρο Κοινότητας, το οποίο θα συστεγαστεί με τη Δ/νση Πρόνοιας, θα αποτελέσει το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και θα καταφεύγουν σ'αυτό όσοι πρέπει να διευθετήσουν ζητήματα σχετικά με το αντικείμενο της πρόνοιας.

"Ο πολίτης θα πηγαίνει εκεί και σ'αυτήν την υπηρεσία θα διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις του. Αυτός είναι ο στόχος", ανέφερε στην "Α" ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε  ότι ο Δήμος Χίου ήταν από τους πρώτους που κατέθεσε αίτημα, το οποίο έτυχε χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ και τελικά η δομή έχει εξασφαλίσει την τριετή λειτουργία της. Το ίδιο ισχύει και για το Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικό Παντοπωλείο. Όπως είπε, το τελευταίο χρηματοδοτείται με 250.000 ευρώ ποσό που καλύπτει  το 30% των λειτουργικών εξόδων του και πλήρως τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Για το Κέντρο Κοινότητας θα προσληφθούν με συμβάσεις ενός έτους, που θα μπορούν να ανανεωθούν, 7 άτομα (2 κοινωνικοί λειτουργοί και από ένας ψυχολόγος, επισκέπτης υγείας, παιδαγωγός, απόφοιτος διοίκησης επιχειρήσεων και διαμεσολαβητής Ρομά), για το κοιν. Παντοπωλείο ένας κοινωνικός λειτουργός και ένας αποθηκάριος με εμπειρία και για το κοινωνικό φαρμακείο ένας φαρμακοποιός και ένας βοηθός φαρμακοποιού.

Το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Χίου που θα συνεδριάσει την Παρασκευή στις 2.30 μ.μ. και όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδόπουλος οι προσλήψεις θα γίνουν με κριτήρια ΑΣΕΠ και η επιλογή των προσληφθέντων θα γίνει από το Υπ. Εσωτερικών.

Σχετικά Άρθρα