Εξετάσεις στο Λιμεναρχείο για άδεια χειριστή πηδαλιούχου σε αλιευτικά

Πέμ, 18/11/2021 - 15:57

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενημερώνει ότι την 30η Νοεμβρίου 2021 στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις προς απόκτηση άδειας χειριστή πηδαλιούχου για την διακυβέρνηση επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών όπως προβλέπεται στις διατάξεις του υπ’αριθμ. 17 Γ.Κ.Λ (ΦΕΚ 1136 Β΄/1997), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και του Π.Δ 16/2004 (ΦΕΚ 9 Α΄/2004).

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή των ενδιαφερόμενων στις εξετάσεις είναι η υποβολή αίτησης και η προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών. 

Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (22710-44433), έως και δυο (02) εργάσιμες ημέρες πριν την ημερομηνία των εξετάσεων.

Επισημαίνεται, ότι κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της υπ’αρίθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.69136 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 5138Β΄/05-11-2021), κατά τη διενέργεια των εξετάσεων θα πρέπει να τηρούνται τα κάτωθι:

• Υποχρεωτική χρήση μάσκας.

• Διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 είτε με τη μέθοδο PCR είτε με ταχεία ανίχνευση αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) για τους υποψηφίους.

• Υποψήφιοι και εξεταστές που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον δεκατέσσερις (14) ημέρες τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19, φέρουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

* Επισυνάπτεται το έγγραφο με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

 

Σχετικά Άρθρα