Χίος, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Εξιχνιάστηκαν δεκάδες διαρρήξεις από την Αστυνομική Διεύθυνση

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 15/05/2019 - 14:10

Ένα ολόκληρο 24ωρο χρειάστηκαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χίου για να καταγράψουν την …λεία 43χρονου αλλοδαπού που είχε πραγματοποιήσει δεκάδες διαρρήξεις σε σπίτια της Χίου.

Αυτό ανέφεραν σε συνέντευξη ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου κ. Ελευθέριος Ντουρουντούς, ο αστυνομικός διευθυντής Χίου κ. Δημήτρης Αυγερινός και ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Χίου κ. Διαμαντής Βυζανιάρης, συπληρωνοντας ότι μετά μέχρι στιγμής στοιχεία η δράση του δράστη ξεκίνησε το 2017!!

Ανάμεσα στα κλοπιμαία είδη υπάρχουν μεγάλης αξίας κοσμήματα και τιμαλφή, θρησκευτικές εικόνες, χρυσές λίρες Αγγλίας, σερβίτσια, ηλεκτρικά είδη, συσκευές ανίχνευσης μετάλλων καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία και κλειδιά.

Παράλληλα βρέθηκαν και κατασχεθήκαν 400 ευρώ και 200 δολάρια ΗΠΑ.Στον συλληφθέντα ασκήθηκε δίωξη και οδηγήθηκε στην εισαγγελία Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 18/09/2019 - 16:33

Ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος με ανακοίνωση του επεκτείνεται και πέραν της δολοφονίας των ζώων με φόλες, αναρωτιέται ποιοί πουλάνε τα δηλητήρια.

Η Αστυνομία μήπως γνωρίζει τέτοια καταστήματα;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Φιλοζωϊκού: 

"Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, σοκαρισμένος από όσο συνέβησαν στη Νότια Χίο, καταδικάζει τη δολοφονία 25 και ίσως περισσότερων κυνηγετικών σκύλων!

Μέχρι σήμερα, ερχόμασταν αντιμέτωποι καθημερινά με την εξόντωση αδέσποτων σκύλων με αυτό τον τρόπο.

Από προχθές, τα όρια έχουν ξεπεραστεί, και το θράσος περισσεύει!

Ελπίζουμε οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν την υπόθεση και να πράξουν τα δέοντα, όπως ορίζει ο Νόμος.

Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα βρεθούν, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι είναι σχεδόν αδύνατο.

Ωστόσο, ίσως έχει έρθει η ώρα να γίνει αυστηρότερος έλεγχος σε αυτούς που πωλούν δηλητήρια παρανόμως. Η πρασιγκουρίνη και το υδροκυάνιο είναι υλικά απαγορευμένα προς πώληση, κι όμως έχουν πεθάνει σκυλιά από αυτά.

Έχει, επανειλημμένως, ειπωθεί ότι η φόλα δεν είναι απλώς μία μορφή δολοφονίας ενός ζώου. Η φόλα είναι ένας αργός και επώδυνος θάνατος, που «σερβίρεται» στο ζώο με τη μορφή λιχουδιάς. Αυτό την πλησιάζει απονήρευτο και κουνώντας ευχαριστημένο την ουρά του. Το τέλος γνωστό, αυτή η ουρά θα «σιωπήσει» με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, είναι ότι αυτά τα πλάσματα έχουν δικαίωμα στη ζωή. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να το υπερασπιζόμαστε όλοι και να μη μένουμε απαθείς. Πρέπει να γίνουμε η φωνή τους και να διεκδικούμε τόσο τα δικαιώματά τους, όσο και τη δικαίωσή τους σε περίπτωση κακομεταχείρισης ή θανάτου, θυμίζοντας σε όποιον τα απειλεί ότι θα υποστεί τις συνέπειες και καταγγέλλοντας στην αστυνομία το δολοφόνο. Ο Νόμος προβλέπει εξαιρετικά βαριές ποινές σε περίπτωση θανάτου ζώου από φόλα! (έως 5 χρόνια φυλάκιση ή χρηματικό πρόστιμο της τάξεως των 30.000ευρώ).  

Λυπόμαστε θερμά για την απώλεια όλων αυτών των σκύλων κι ελπίζουμε να μην δούμε ξανά τέτοιου είδους πρακτικές.

Ο Σύλλογος βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε θεωρεί, ότι ο Σύλλογος μπορεί να του προσφέρει βοήθεια."