Εξιχνιάστηκε περίπτωση διάρρηξης - κλοπής σε εξωκλήσι στη Χίο

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία
Τετ, 15/07/2020 - 18:21

Σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ πενθημέρου περίπου σε εξωκλήσι στη Χίο.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 30 ετών, ενώ διακριβώθηκε η εμπλοκή τους και σε δύο υποθέσεις διάρρηξης - κλοπής -τετελεσμένης και σε απόπειρα- σε οχήματα στη Χίο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 27χρονος και ο 30χρονος, δρώντας από κοινού, μπήκαν στο προαναφερόμενο εξωκλήσι, παραβιάζοντας την είσοδό του με αιχμηρό αντικείμενο και αφαίρεσαν, Ιερά Λειτουργικά Σκεύη, εκκλησιαστικά βιβλία, καθώς επίσης φιάλες με λάδι και νερό, ενώ από παρακείμενο βοηθητικό χώρο αφαίρεσαν πλαστικές καρέκλες.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι οι δράστες, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διέρρηξαν από κοινού σταθμευμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα, ενώ προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα ακόμη σταθμευμένο όχημα, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν.

Οι δράστες προκάλεσαν παράλληλα φθορές στο εξωκλήσι και στα παραπάνω οχήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της κλοπής, της απόπειρας κλοπής και της πρόκλησης φθορών, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μέρος των κλοπιμαίων.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Σχετικά Άρθρα