Ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση σε σχολικές μονάδες, στο Νοσοκομείο και στο Καστέλο

Σε εξέλιξη έργο 450.000 ευρώ από το Δήμο Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 02/08/2019 - 15:25

 

Επιδιώκοντας την καλύτερη πρόσβαση των πεζών, αρχής γενομένης σε σχολικές μονάδες της Χίου, μετά από 3,5 χρόνια που τέθηκε αρχικά ο στόχος από το Δήμαρχο Χίου, Μανώλη Βουρνού, φτάσαμε σήμερα να είναι σε εξέλιξη έργο, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ που περιλαμβάνει διευρύνσεις πεζοδρομίων, σωστές ράμπες, ισόπεδες διαβάσεις κ.α.

Μάλιστα στο έργο αυτό, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, έχουν ενταχθεί και οι παρεμβασεις στην είσοδο του Νοσοκομείου Χίου (διάβαση – κόμβος), αλλά και στο Καστέλο, που ξεκινούν από τη στροφή πριν την Αγία Παρασκευή, σημείο που δυστυχώς έχουν σημειωθεί πολλά σοβαρά αλλά και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.

Όπως είπε στην «Α» ο Δήμαρχος Χίου, έργο σε διαβάσεις και πεζοδρόμια γίνονται ήδη στα 3ο – 8ο  και 1ο – 6ο δημοτικά σχολεία (φωτογραφία), στην οδό Μιχάλων  στο ύψος του πανεπιστημίου Αιγαίου και του γηπέδου και  στην οδό Μαρτύρων (στο Εργατικό Κέντρο).

Σε κάποια σημεία, όπου επιτρέπεται από τη νομοθεσία θα γίνουν επίσης ισόπεδες διαβάσεις (στο ίδιο ύψος με το πεζοδρόμιο), με τη μορφή μικρού «σαμαρακιού» ώστε να ανακόπτεται η ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων.

Να σημειωθεί ότι τέτοιες διαβάσεις δεν μπορούν να γίνουν στις οδούς απ’ όπου διέρχονται λεωφορεία.

ekteloyntai_erga_kalyteris_prosvasis_pezon_stin_poli

Σχετικά Άρθρα