
Την καραντίνα της ΒΙΑΛ ως την μοναδική λύση για να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοϊού προτείνει ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής, μετά τα κρούσματα που βρέθηκαν στην Δομή και τα προβλήματα που δημιούργησε η μεταφορά τους , χωρίς να έχει προηγηθεί εξέταση για covid 19, στο νοσοκομείο Χίου.
Σύμφωνα με τον κ. Βρουλή η ευθύνη για την διεξαγωγή τεστ ανήκει στον ΕΟΔΥ με την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να λειτουργεί υποστηρικτικά.
«Οι έλεγχοι στην ΒΙΑΛ για κορωνοϊό είναι θέμα του ΕΟΔΥ. Η τοποθέτηση ιατρών για την διεξαγωγή τεστ έξω από την δομή ήταν μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θέλοντας να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου», ανέφερε ο κ. Βρουλής υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με το τέλος των χρημάτων έλαβε τέλος ο σχεδιασμός.
«Περιμένουμε να πάρουμε εκ νέου χρήματα από του Υπ. Μετανάστευσης για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε ιατρούς στο ΚΥΤ, κάτι που όμως ακόμη δεν έχει γίνει», είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας.
Σύμφωνα πάντως με το ίδιο έχουν προταθεί μέτρα στα αρμόδια υπουργεία με κυριότερο να τεθεί σε καραντίνα η δομή.
«Έχω ζητήσει να μπει σε καραντίνα η ΒΙΑΛ και να βγαίνουν μόνο με εντολή διοικητή όσοι κρίνεται απαραίτητο. Παράλληλα έχω προτείνει την μεταφορά των εγκύων στην ηπειρωτική Ελλάδα για να αποσυμφορυθεί η Μαιευτική του Νοσοκομείου Χίου», υπογράμμισε ο κ Βρουλής συμπληρώνοντας ότι είναι σε αναμονή των αποφάσεων από τα αρμόδια υπουργεία.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας οι δυνατότητας χειρισμού της κατάστασης από την Περιφέρεια, βάση νόμου, είναι περιορισμένες.