Χίος, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

Φωτιά στον παλιό σκουπιδότοπο

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 13/09/2019 - 09:59

Ενώ ο καιρός ετοιμάζεται για... βροχή, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη φωτιά, πιθανολογείται από κεραυνό, στην περιοχή ανάμεσα στον παλιό σκουπιδότοπο και τον Προβατά. Η φωτιά είναι ορατή και από τις Καρυές, όπως ενημερώνουν αναγνώστες του alithia.gr, ενώ στο συμβάν έχει σπεύσει δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Να σημειώσουμε ότι λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή μας η Χίος σήμερα, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι στην κατηγορία του πολύ υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Νέα ενημέρωση 10.40: Εκτός από την ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου που επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, και από αέρος συνδράμει στην προσπάθεια πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 29/01/2020 - 19:06

Η θέα ολίγον αποκρουστική, που μόλις αντίκρισα το θέαμα μου ήρθε ο τίτλος του άρθρου Καραγκιόζ... Μπερντέ.

Δεν είμαι ούτε αρχιτέκτονας, ούτε ντεκορατέρ, ούτε σχεδιαστής μόδας ούτε κρατώ στά χέρια μου πινέλο ζωγραφικής, αλλά αυτό το κατασκεύασμα θα μπορούσε και ειδικότερα στον πολυσύχναστο δρόμο που βρίσκεται να έχει και κάποια καλλιτεχνική ομορφιά ποιό φιγουράτο και χαμηλότερο για να υπάρχει και ορατότητα στους δρόμους! Όποιος έχει μάτια βλέπει και κρίνει για την αίγλη και την διακοσμητική θέα!

Δεν θα έγραφα τίποτα σημαντικό σήμερα, αλλά περπατώντας ως συνήθως είδα στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Ευαγγελίστριας τις μπασκέτες και ειδικότερα τις βάσεις που είναι μέσα στα νερά και σκουριασμένες και θυμήθηκα την Δασκαλόπετρα!

Για να μην θρηνήσουμε θύματα και ειδικά μικρά παιδιά ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες να κάνουν επιτόπιο έλεγχο σε όλους τους χώρους, που παίζουν τα παιδιά και υπάρχουν διάφορες μεταλλικές κατασκευές που υπόκεινται στην φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών!

Δεν κάνω τον έξυπνο απλώς επισήμανση για παν ενδεχόμενο!

Καλό Απόγευμα!

 

Χίος 29 Ιανουαρίου 2020

 

Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης