Φωτιά… τα πρόστιμα για κίνηση σε δάση και υπαίθριες δραστηριότητες

Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Παρ, 06/08/2021 - 12:08
Ηχητικό απόσπασμα: 

Εν’ αναμονή της ΚΥΑ η οποία καθορίζει το ύψος των προστίμων που θα επιβάλλονται σε όσους κυκλοφορούν εντός δασικών εκτάσεων και εκτελούν υπαίθριες δραστηριότητες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά, σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στο Βόρειο Αιγαίο, Γιάννης Αραμπατζής χαρακτήρισε ως «νέο όπλο» στα χέρια τους, τη νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ άμεσα και να εφαρμοστεί - σε πρώτη φάση-  μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Ήδη, είπε ο κος Αραμπατζής, με μικτά κλιμάκια όταν η περιοχή μας είναι στο επίπεδο 4, του πολύ υψηλού κινδύνου, γίνονται περιπολίες στα περιαστικά δάση, ενώ τώρα με τη νέα ΚΥΑ θα μπορούν να επιβάλλονται πρόστιμα 1.000 ευρώ σε όσους μετακινούνται εντός των δασών και 10.000 ευρώ σε όσους εκτελούν επικίνδυνες για εκδήλωση φωτιάς υπαίθριες δραστηριότητες, είτε αυτό αφορά αγροτικές εργασίες, είτε μπάρμπεκιου, ακόμη και σε παραλίες! 

Όλα αυτά σε μια περίοδο που η Ελλάδα φλέγεται και που πλέον δεν μπορεί να υπάρξει ούτε και η παραμικρή ανοχή φωτιές να ανάβουν εξαιτίας ανθρώπινων "λαθών" που προσλαμβάνουν πια εγκληματική διάσταση.

apagoreysi_kykloforias_se_dasi_gia_oli_ti_hora

Σχετικά Άρθρα