Χίος, Σάββατο 30 Μαΐου

Φτερό στον άνεμο… οι σκηνές στο Μπούρτζι

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 17/03/2020 - 06:16

Οι άθλιες καιρικές συνθήκες στο Μπούρτζι, ο δυνατός αέρας και η θάλασσα, που έπεφτε ζωντανή πάνω στις σκηνές των 254 μεταναστών – προσφύγων, τελικά τις διέλυσε, με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, μεταξύ άλλων και δεκάδες μικρά παιδιά και γυναίκες.

Επικράτησε ένταση και την λύση έδωσαν εκ των ενόντων Αστυνομικοί και Λιμενικοί, που διέθεσαν Λεωφορεία, μέσα στα οποία κατέφυγαν οι άνθρωποι.

Σημειώνεται ότι με βάση τον προγραμματισμό οι εισερχόμενοι μετανάστες – πρόσφυγες στη Χίο μετά την 1η Μαρτίου θα μεταφερθούν με πλοίο την Τετάρτη στις 9.00 μ.μ. στην ενδοχώρα.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 12:21

«Κανένας αιρετός φέτος δεν ήρθε στην εκδήλωσή μας».

Αυτό το παράπονο, έγινε εκτός μικροφώνου από τον Πρόεδρο του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας του νησιού μας, Σταμάτη Κλουμάση, στη διάρκεια της εκδήλωσης, που έγινε το πρωί του Σαββάτου 30 Μαΐου 2020, στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα ευαισθητοποίησης γι’ αυτήν ανίατη, προς το παρόν, ασθένεια.

Ο Πρόεδρος, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε λιτά στα προβλήματα των μελών, στα οποία μοιράστηκαν, ακριβώς για τον αγώνα που δίνουν, δύο βιβλία με την υπογραφή δύο γυναικών που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια. Της Μαρίας Βουζουνεράκη με τίτλο «Πάμε μια βόλτα;» και της Βερόνικας – Στυλιανής Αποστόλου με τίτλο «Η σκληρή κυρία πλάκα».