“Φυλακή” τέλος στον Βροντάδο και με δικαστική… βούλα

Δεκτή έκανε το δικαστήριο την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 16/01/2017 - 11:56

Δικαιώθηκε η Μονή Μερσινιδίου στην δικαστική έκβαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας να της αποδοθεί ο χώρος που είχε παραχωρήσει για το κέντρο προσφύγων - μεταναστών στο Μερσινίδι, με δεδομένη την πρόθεση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη για δημιουργία Κέντρου Κράτησης.

Στην απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, η αίτηση της Μονής έγινε δεκτή. Η εκδίκαση της υπόθεσης, θυμίζουμε, έγινε στις 13 Δεκεμβρίου 2016.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή από τον Βουλευτή της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη έγινε η παρακάτω δήλωση: 

 

"Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου, που δικαιώνει απόλυτα την Ιερά Μονή Μερσινιδίου και βάζει οριστικό φρένο στην προσπάθεια του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να δημιουργήσει κέντρο κράτησης μεταναστών με παραβατική συμπεριφορά, αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια της να διαχειριστεί το προσφυγικό ζήτημα χωρίς τον παραμικρό σχεδιασμό, χωρίς προγραμματισμό και ερήμην της τοπικής κοινωνίας περιπλέκει την κατάσταση και οξύνει τα αδιέξοδα.

Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχα ξεκαθαρίσει με δήλωση μου ότι Κέντρο κράτησης μεταναστών στο Μερσινίδι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Είχα πει επίσης από την πρώτη στιγμή ότι αν ο κ. Μουζάλας επιμείνει στα 3 hot spots και δεν μπορεί να συνεργαστεί με όλους τους αρμοδίους φορείς τότε ας παραιτηθεί.

Η μέχρι σήμερα τακτική της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Ο μόνος δρόμος για την αποσυμφόρηση της κατάστασης στο νησί είναι η συνεργασία του αρμόδιου υπουργού με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και το Δήμο Χίου, η εύρυθμη λειτουργία της προσωρινής δομής και η αποτελεσματική διαχείριση των διαδικασιών ασύλου. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες."


 

 

Κώστας Βεργίνας, Δικηγόρος Μονής Μερσινιδίου - “Φυλακή” τέλος στον Βροντάδο και με δικαστική… βούλα

Σχετικά Άρθρα