Άγιο… φρένο στο Κέντρο Μερσινιδίου

Καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης Ηγουμενοσυμβούλιου με τις… ευλογίες της Μητρόπολης, για να σταματήσουν οι εργασίες
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 26/10/2016 - 13:13

Καταγγέλλει τη σύμβαση παραχώρησης στην Αστυνομική Δ/νση Χίου του χώρου στο Μερσινίδι το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Μερσινιδίου, απόφαση την οποία αποδέχεται και το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, επιχειρώντας να φρενάρει τα κυβερνητικά σχέδια για λειτουργία Κέντρου παραβατικών μεταναστών στην περιοχή.

«Η Μονή έχει θορυβηθεί εδώ και καιρό», δήλωσε στο Ράδιο «Α» ο δικηγόρος, Κώστας Βεργίνας επισημαίνοντας ότι με την έναρξη εκτέλεσης εργασιών από την προηγούμενη Δευτέρα, χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση της Μονής, όπως είχε συμφωνηθεί στην παραχώρηση του 2012, παραβιάζονται οι όροι του συμβολαίου, οπότε πρέπει άμεσα να σταματήσουν όποιες εργασίες γίνονται εκεί γιατί είναι αυθαίρετες και παράνομες.

Ήδη έχει σταλεί η καταγγελία στην Αστυνομική Δ/νση η οποία πρέπει να ενημερώσει το αρχηγείο, μιας και η πρωτοβουλία κινήσεων αναπτύσσεται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Το δεύτερο σημείο στο οποίο εστιάζει  νομικά η καταγγελία της σύμβασης παραχώρησης αφορά στη χρήση του χώρου, αφού ο σκοπός παραχώρησης ήταν η λειτουργία «Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Λαθρομεταναστών», ενώ το έργο που προκηρύχθηκε τώρα αναφέρεται στην «Αναβάθμιση των υπαρχόντων υποδομών και την εξυπηρέτηση αναγκών Αστυνομικών Διευθύνσεων», γενικά, όπως είπε ο κ. Βεργίνας και όχι της Α.Δ.Χίου.

«Αν δεν σταματήσουν οι εργασίες θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες», σημείωσε ο ίδιος αναφέροντας ότι θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα μέχρι και τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου, Μάρκιος Κοσμάς, επιμένει – λόγω των εξελίξεων- σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του να συνταχθεί με την αρνητική άποψη του τοπικού συμβουλίου και των κατοίκων της περιοχής να μην λειτουργήσει ξανά το Κέντρο στην περιοχή, και το πιο πιθανό είναι το θέμα να τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση που ξεκινά στις 2 μ.μ.

Άγιο… φρένο στην Φυλακή Μερσινιδίου - Η Μονή παίρνει πίσω την παραχώρηση

Σχετικά Άρθρα