Φυτό…νερο από τον Βιολογικό στον Κάμπο

Μέσα στον Αύγουστο η δημοπράτηση των έργων
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 03/07/2014 - 16:34

Μέσα με τέλος Αυγούστου, δηλαδή λίγο πριν παραδώσει στους νέους που θα αναλάβουν τη διοίκηση τη ΔΕΥΑΧ, υπολογίζει ο Πρόεδρός της, Μιχάλης Φυτούσης, ότι θα δημοπρατηθεί το έργο που αφορά στην επαναχρησιμοποίηση για άρδευση του νερού που θα προκύψει από την επεξεργασία των λυμάτων που καταλήγουν στη Μονάδα του Βιολογικού Καθαρισμού.
Πρόκειται για ένα έργο που έχει τη σφραγίδα του, επιμένοντας σ’αυτό από την περίοδο που ήταν Δήμαρχος ο Μάρκος Μεννής και σήμερα τυγχάνοντας της χρηματοδότης από το ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και  Αειφόρος Ανάπτυξη») μπορεί να το υλοποιήσει.
Την Τρίτη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ που θα γίνει στις 7μ.μ. στα γραφεία της επιχείρησης θα εγκριθούν οι τελευταίες μελέτες των τεσσάρων έργων που αποσκοπούν στην επαναχρησιοποίηση του νερού και όπως δήλωσε ο κ. Φυτούσης στην «Α» το μόνο που θα απομένει είναι η προέγκριση δημοπράτησης από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει στα 2,7 εκ. ευρώ, ωστόσο – όπως είπε- προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό τοπικές εταιρείες το έργο «κόπηκε» σε πέντε τμήματα, με μικρότερους προϋπολογισμούς της τάξεως των 500.000 ευρώ.
Ο στόχος είναι – τόνισε – να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο, με δυνατότητα διάθεσης ημερησίως 15.000 κ.μ νερού για άρδευση στον Καμπο, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί, ανακουφίζοντας έτσι τη λεκάνη Κοράκη.

Μιχάλης Φυτούσης, Πρόεδρος ΔΕΥΑΧ -"Ποτιστικό νερό... βιολογικού"

Σχετικά Άρθρα