Γ. Μπελέγρης: Tα δέντρα στο Πυργί κόπηκαν πριν... πέσουν μόνα τους

Δεν συμφωνεί καθόλου με την καρατόμηση ο αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων, Ανδρέας Βεργίτσης
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 11/06/2019 - 14:15

Στο αίτημα του τοπικού συμβουλίου Πυργίου, που είχε κατατεθεί πριν από ένα χρόνο – για την ακρίβεια από τον Μάιο του 2018- ανταποκρίθηκε η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Χίου με αποτέλεσμα να καρατομηθούν ευκάλυπτοι και λεύκες στην είσοδο του Πυργίου!

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και υπεύθυνο για το Πράσινο, Γιώργο Μπελέγρη, το κλάδεμα, όπως το χαρακτήρισε, έγινε παρουσία γεωπόνου και υποδείχθηκε να γίνει σ’αυτό το βαθμό, λόγω προβλημάτων που είχαν τα δέντρα.

«Αφαιρέθηκαν τα σαθρά τμήματα και πιστεύουμε ότι σε ένα μήνα θα σκάσουν ξανά. Μπορεί αισθητικά το αποτέλεσμα να μην ικανοποιεί όμως τα κλαδιά ακουμπούσαν στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ υπήρχαν και λόγοι ασφάλειας, λόγω της κατάστασης των δέντρων εσωτερικά, μιας και υπήρχε κίνδυνος να πέσουν τμήματά τους », τόνισε και για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές  κοινοποίησε φωτογραφίες από τα κομμένα τμήματα των δέντρων, τις οποίες και δημοσιεύουμε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος ανέλαβε να κόψει τα τμήματα από 19 δέντρα -  όσα ήταν στο πεζοδρόμιο - μιας και τα υπόλοιπα είναι στο εθνικό οδικό δίκτυο άρα υπάγονται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Σε αντίθεση πάντως με τον Γιώργο Μπελέγρη, ο Αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων, Ανδρέας Βεργίτσης, εξέφρασε τη διαφωνία του και με τον τρόπο που έγινε το «κλάδεμα» και με τον χρόνο που πραγματοποιήθηκε εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για το εάν θα «επιζήσουν» τα δέντρα που έτυχαν των συγκεκριμένων εργασιών. Πάντως πέρα από τους επικριτές της κοπής των δέντρων, όπως είπε ο ίδιος, υπάρχουν και εκείνοι στο χωριό που διαμαρτύρονται γιατί δεν συνεχίστηκε το κόψιμο και στα υπόλοιπα… τα οποία όμως σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου είναι αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας.

Ειδικά για το χρόνο που έγινε το έργο – μέσα στο καλοκαίρι και όχι π.χ. τον Φεβρουάριο -  ο κ. Μπελέγρης απέδωσε την καθυστέρηση στο γεγονός ότι αυτό έπρεπε να γίνει από γερανοφόρο όχημα, άρα από εργολάβο και μέχρι να διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το δημόσιο φτάσαμε στο καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα