Για να μην καούμε...

Απαγορεύεται η καύση χόρτων και κλαδιών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου
Πέμ, 28/09/2017 - 16:10

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου έρχεται με ανακοίνωσή της να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι η καύση ξηρών χόρτων και κλαδιών απαγορεύται μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου.
 Όπως επισημαίνει, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται τέτοιες ενέργειες, όπως προετοιμασία των υπολειμμάτων για καύση στους αγρούς, όμως εφιστά την προσοχή γιατί η παρατεταμένη ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και περισσότερο οι άνεμοι, καθιστούν το πρόβλημα επέκτασης πυρκαγιάς εντονότερο.
Επίσης υπενθυμίζει στους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να είναι πολύ προσεκτικοί με τις εργασίες τους και να αποφεύγουν ενέργειες πρόκλησης πυρκαγιάς στις κτηνοτροφικές τους μονάδες και στα μελίσσια τους.
Τέλος, προτείνει στα πλαίσια της σωστής διαχείρισης των υπολειμμάτων καλλιεργειών να γίνεται  ψιλοτεμαχισμός και ενσωμάτωσή τους στο έδαφος, κάτι που εμπλουτίζει το έδαφος με οργανική ουσία, ώστε τα χωράφια να γίνουν πιο γόνιμα, ενώ προστατεύονται και από τη διάβρωση και τη μη απομάκρυνση του επιφανειακού γόνιμου εδάφους σε περιπτώσεις έντονων καταιγίδων.

Σχετικά Άρθρα