Χίος, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου

Γιορτή ψαράδων στον Λιμένα Μεστών

Σάβ, 17/08/2019 - 07:34

Αρχίζει στις 11.00 π.μ. η γιορτή των ψαράδων στον Λιμένα Μεστών.

Ήδη από νωρίς το πρωϊ έχει αρχίσει το ψάρεμα και όλη η ψαριά κατ' αρχήν θα γίνει μια υπέροχη κακαβιά, σε τεράστια καζάνια.

Ακολουθεί ψήσιμο των υπόλοιπων ψαριών στα κάρβουνα και θα υπάρξει και... μιά σούμα.

Το γιορτή θα καταλήξει σε γλέντι στο εξοχικό Κέντρο Παπαμιχαλάκη και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τελειώσει το πρωϊ της... Κυριακής.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 29/01/2020 - 19:06

Η θέα ολίγον αποκρουστική, που μόλις αντίκρισα το θέαμα μου ήρθε ο τίτλος του άρθρου Καραγκιόζ... Μπερντέ.

Δεν είμαι ούτε αρχιτέκτονας, ούτε ντεκορατέρ, ούτε σχεδιαστής μόδας ούτε κρατώ στά χέρια μου πινέλο ζωγραφικής, αλλά αυτό το κατασκεύασμα θα μπορούσε και ειδικότερα στον πολυσύχναστο δρόμο που βρίσκεται να έχει και κάποια καλλιτεχνική ομορφιά ποιό φιγουράτο και χαμηλότερο για να υπάρχει και ορατότητα στους δρόμους! Όποιος έχει μάτια βλέπει και κρίνει για την αίγλη και την διακοσμητική θέα!

Δεν θα έγραφα τίποτα σημαντικό σήμερα, αλλά περπατώντας ως συνήθως είδα στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Ευαγγελίστριας τις μπασκέτες και ειδικότερα τις βάσεις που είναι μέσα στα νερά και σκουριασμένες και θυμήθηκα την Δασκαλόπετρα!

Για να μην θρηνήσουμε θύματα και ειδικά μικρά παιδιά ας φροντίσουν οι υπεύθυνοι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες να κάνουν επιτόπιο έλεγχο σε όλους τους χώρους, που παίζουν τα παιδιά και υπάρχουν διάφορες μεταλλικές κατασκευές που υπόκεινται στην φθορά του χρόνου και των καιρικών συνθηκών!

Δεν κάνω τον έξυπνο απλώς επισήμανση για παν ενδεχόμενο!

Καλό Απόγευμα!

 

Χίος 29 Ιανουαρίου 2020

 

Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης