Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Χείρα βοηθείας από τα ΑμεΑ στο "Βοήθεια στο σπίτι"

Πέμ, 02/04/2020 - 13:13

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ συγχαίρει το Δήμο Χίου για την πρωτοβουλία του να ενδυναμώσει το «Βοήθεια στο Σπίτι» και να παρέχει διευρυμένες υπηρεσίες στους δημότες, οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα, από τις συνέπειες εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και της αντιμετώπισης με τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία και πέραν των συγχαρητηρίων θέτει στη διάθση του δήμου το προσωπικό του ώστε να ενισχύσει τις δράσεις του.

Αναλυτικά  σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

  "Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας με αυξημένες ανάγκες για φροντίδα, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική αλλά και οικογενειακή βοήθεια, που σίγουρα θα βοηθηθούν από αυτήν την προσφορά του Δήμου, που θα καλύψει όλο το νησί από άκρη σε άκρη".

Ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ, γνωρίζει ότι σε αυτές τις δύσκολες για όλους συνθήκες τα άτομα με αναπηρία και οι χρονίως πάσχοντες πλήττονται περισσότερο, αφού αφενός αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες ανάγκες σε φάρμακα και αγαθά, ενώ από την άλλη ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, που υποχρεούνται σε πλήρη εγκλεισμό, για να προστατευτούν.

Πέραν λοιπόν των συγχαρητηρίων και στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, ο Π.Σ.Α.μεΑ. θέλει να ενισχύσει έμπρακτα την πρωτοβουλία του Δήμου διαθέτοντας το προσωπικό του, στις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να ενισχύσει τη δράση του.

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα απαιτητική και μόνο με συνεργασία και αξιοποίηση όλης της διαθέσιμης ενέργειας μπορεί η κοινωνία να ανταπεξέλθει προς όφελος όλων.

Ας ευχηθούμε να τα καταφέρουμε και να βγούμε νικητές και πιο δυνατοί από αυτόν τον αγώνα!"

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 06:21
Γιώργης Ζώας

Ο Γιώργος Ζώας είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Χίου, που προέκυψε μετά τις εκλογές της Ένωσης στις 22 Μαϊου. 

Στις άλλες θέσεις του Δ.Σ. εξελέγησαν οι: Κωνσταντίνος Κοτσάνης, αντιπρόεδρος, Σουλτάνα Δούρα, γενική γραμματέας, Νικόλαος Κολλιάρος, ταμίας και μέλη οι Εμμανουήλ Μιμίδης, Κωνσταντίνος Βασιλάκης και Κωνσταντίνος Τρικύλας.

Αντιπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία εξελέγησαν οι Κωνσταντίνος Κοτσάνης και Γιώργος Ζώας και για το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ οι Ματθαίος Χρυσούλης και Νικόλαος Κολλιάρος.