Χίος: Έχει καλυφθεί το 100% των διαθέσιμων ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού!

Τρί, 18/05/2021 - 10:43

Αυξάνονται οι ρυθμοί για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊου, των κατοίκων στα νησιά,  συμπεριλαμβανομένης και της Χίου, η οποία μάλιστα βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά στα οποία έως τώρα έχει καλυφθεί το 100% των διαθέσιμων ραντεβού!

Σύμφωνα με την kathimerini. gr διαθέσιμα και τα τέσσερα εμβόλια έναντι της COVID-19 που έχουν λάβει έγκριση στην Ε.Ε. θα είναι από την Παρασκευή 21 Μαΐου για τα άτομα ηλικίας 40 έως 44 ετών, ενώ ανάλογα με το πόσα ραντεβού θα προγραμματιστούν θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και η ενεργοποίηση της πλατφόρμας emvolio.gov.gr για όλα τα εμβόλια και για τις ηλικιακές ομάδες 35 έως 39 ετών και 30 έως 34 ετών.

Εως χθες είχε εμβολιαστεί με μία δόση εμβολίου το 26,8% του πληθυσμού και είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του το 15,4%. Εως το τέλος Μαΐου υπολογίζεται ότι τα ποσοστά αυτά θα φτάσουν το 34% και το 20%, αντίστοιχα.

Οπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σήμερα λειτουργούν 1.517 εμβολιαστικά κέντρα, ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες λόγω της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία» και της αξιοποίησης και ιδιωτικών δομών (ήδη ο ιδιωτικός τομέας υγείας έχει δηλώσει ότι μπορεί να διαθέσει περίπου 400 εμβολιαστικά κέντρα).

Εως χθες το μεσημέρι είχε ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε 40 νησιά –ενδεικτικά, στην Κάσο η συμμετοχή ήταν στο 99% και από τους 79 κατοίκους της έχουν εμβολιαστεί οι 78– και εντός των επόμενων εβδομάδων θα ολοκληρωθεί και στα υπόλοιπα 29 νησιά όπου έχει προγραμματιστεί καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των 19 μεγαλύτερων νησιών -πλην της Κρήτης-, σταδιακά αυξάνονται τα εμβολιαστικά κέντρα με τη δημιουργία ομάδων «κρούσης» από την ηπειρωτική χώρα και τη βοήθεια εθελοντών («Σύμπλευση», «Χαμόγελο του Παιδιού» και ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος») και παράλληλα η διάθεση των εμβολιαστικών ραντεβού.

Εως τώρα έχει καλυφθεί το 100% των διαθέσιμων ραντεβού στα νησιά Σαλαμίνα, Κως, Πάρος, Ρόδος, Μύκονος, Νάξος, Χίος, Αίγινα, Σαντορίνη και Κέρκυρα.

Ανω του 85% των διαθέσιμων ραντεβού έχει καλυφθεί σε Λευκάδα, Θάσο, Κάλυμνο και Σύρο, παραμένει όμως χαμηλή η συμμετοχή σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λέσβο, Λήμνο και Σάμο.

Σχετικά Άρθρα