Χωρίς... και με μάσκα οι πολίτες στην Απλωταριά

"Ασφαλείς" μετά τον εμβολιασμό τους, δηλώνουν αρκετοί
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 24/06/2021 - 10:31

Πρώτη ημέρα σήμερα της κίνησης των πολιτών σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς την υποχρέωση να χρησιμοποιούν μάσκα, εφόσον δεν υπάρχει συνωστισμός και προς το παρόν οι πολίτες που κυκλοφορούσαν το πρωί στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης,την Απλωταριά, «μοιράστηκαν» αφού άλλοι φορούσαν και άλλοι δεν φορούσαν μάσκα.

Βέβαια μια πρώτη εξήγηση είναι ότι παρέμενε στο πρόσωπο, αφού κατά τακτά διάστηματα έμπαιναν σε εσωτερικούς χώρους που η μάσκα εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική, ενώ άλλοι τηρούν το μέτρο θεωρώντας ότι παρέχει προστασία έναντι του κορωνοϊου.

Αρκετοί πάντως σε δηλώσεις τους στην "Αλήθεια" που "απελευθερώθηκαν από τη μάσκα" σημείωσαν ότι έχουν εμβολιαστεί και αισθάνονται πλέον ασφαλείς.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν χθες από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 5 το πρωί:

• Αίρεται το μέτρο του περιορισμού στην νυχτερινή κυκλοφορία

• Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και αθλούμενοι από τη διενέργεια σελφ τεστ κάθε εβδομάδα 15 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

• Αυξάνεται στην εστίαση το ανώτατο όριο και ορίζεται στα έως 10 άτομα ανά τραπέζι.

• Για τους εξωτερικούς χώρους δεξιώσεων επιτρέπεται η παρουσία έως 300 ατόμων και με πλήρη εφαρμογή των υφιστάμενων πρωτοκόλλων.

• Στις οργανωμένες παραλίες ο μέγιστος αριθμός είναι 120 ανά χίλια τμ επιφάνειας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Για το δημόσιο τομέα ανακοινώθηκε ότι μπορούν να επανέλθουν με αυτοπρόσωπη παρουσία στις εργασίες τους εργαζόμενοι που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου ή υψηλού κινδύνου.

Οι υψηλού κινδύνου (κατηγορία α’) θα βρίσκονται σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με το κοινό. Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα κρίνεται κατά περίπτωση.

Επίσης επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στο δημόσιο, με κατά προτίμηση –αλλά όχι αποκλειστικά κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, με βάση τους κανόνες που ισχύουν για το λιανεμπόριο δηλαδή ένα άτομο ανά 16 τμ και με χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικό χώρο αν έχουν σχηματιστεί ουρές.

asfaleis_meta_ton_emvoliasmo_toys_dilonoyn_oi_polites

Σχετικά Άρθρα