Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Χρονιά ανάπτυξης το 2020 για το TEENS

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 14/02/2020 - 15:51

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Ιδιωτικό Ναυτικό Λύκειο TEENS, εγκαινιάζοντας παράλληλα και τις νέες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστηρίων.

«Αυτό το σχολείο είχαμε ως στόχο να είναι ανοικτό για όλους και για τον λόγο αυτό έχουμε εξασφαλίσει σε συνεργασία με ναυτιλιακές εταιρίες υποτροφίες έτσι ώστε να μπορεί κάθε παιδί που θέλει να ακολουθήσει το ναυτικό επάγγελμα να μπορεί να φοιτήσει εδώ», ανέφερε ο Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Μιχάλης Μπελέγρης συμπληρώνοντας ότι κάθε χρόνο θα εξελισσόμαστε και θα προσφέρουμε στο σχολείο και στους μαθητές μας.

«Το σχολείο μας φέτος έχει 64 μαθητές από 19 που είχε πέρσι με τους 12 από αυτούς να είναι ενήλικες», ανέφερε ο διευθυντής του ΤΕΕΝS Θανάσης Καραπούλιος, τονίζοντας ότι έχει δημιουργηθεί μια νέα δομή φιλοξενίας, μέσα στην πόλη, προκειμένου παιδιά από όλη την Ελλάδα να έρθουν στην Χίο και να γνωρίσουν την Ναυτιλία.

Παράλληλα ο διευθυντής του ΤΕΕΝS, ενημέρωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι προεγγραφές για όσους ενδιαφέρονται να ενταχτούν στο μαθητικό δυναμικό του σχολείου.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 24/02/2020 - 06:45

Ο χάρος βγήκε παγανιά τις τελευταίες μέρες στα Θυμιανά και άρχισε να παίρνει συγχωριανούς… Έτσι χτες το πρωί ήρθε η σειρά του Παντελή Σωτηρίου στα 91 χρόνια του που αντιμετώπιζε αρκετά κινητικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό…

   Ενας Παντελής που πρόσφερε πολλά στο χωριό  από όποιο μετερίζι και αν βρέθηκε και υπηρέτησε σε πολλά τέτοια μετερίζια…

   Διετέλεσε εκλεγμένος Πρόεδρος της πάλαι ποτέ Κοινότητας Θυμιανών για δύο τετραετίες (1986-1990 και 1990-1994) και μάλιστα επιτελώντας ουσιαστικό και σημαντικό έργο. Με πολύ μεγάλη αγάπη και με συνεχή εγρήγορση και πολλά τρεξίματα αλλά και με εντιμότητα.

   Επί πολλά χρόνια διατηρούσε παντοπωλείο στο Καρούλι, ήταν ο φύλακας άγγελος του μοναστηριού των Αγίων Αναργύρων και του ξωκλησιού του Προφήτη Ηλία αλλά και του ομώνυμου δασικού πυρήνα,  ενώ υπηρέτησε και ως επίτροπος επί πολλά χρόνια την εκκλησία του Αγίου Ευστρατίου.

   Ήταν ένας άνθρωπος που πάντα είχε ως  πρώτιστο καθήκον την προσφορά στο χωριό, στο οποίο επιτέλεσε έργο, και στους συγχωριανούς του και γι αυτό και η μνήμη του θα γραφτεί στην ιστορία.

   Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Τρίτη στις 4 το απόγευμα στον Άγιο Ευστράτιο.  

Δ. Φρεζούλης