Χίος, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Χρόνια πολλά και γλυκά από το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Χίου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 22/07/2019 - 17:24

Mε πολλή χαρά, φωτεινά χαμόγελα και πολλά γλύκα...κέ'ι'κ, μπισκοτάκια, τρούφες και κεράσματα λογιών, λογιών...χάρηκαν και φέτος οι Ζαχαροπλάστες της Χίου, την καθιερωμένη γιορτή κι αργία τους, στον Άγιο Νικόλα στο Νησί, στο Βροντάδο της Χίου στη Δασκαλόπετρα...ανήμερα της Αγιάς Μαρκέλλας, Δευτέρα πρω'ί', 22 Ιουλίου 2019 πραγματοποιώντας παράλληλα και την Επιμνημόσυνη Δέηση που τελεί κάθε χρόνο το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Χίου για όλους τους παλαιούς και εκλιπόντες συναδέλφους του κλάδου.

 Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Χίου Δημήτρης Κοματάς, σε σχετική του συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ''εδώ η γειτονιά αγαπά τη γιορτή αυτή και κάθε χρόνο προσέρχεται πολύς κόσμος, όχι μόνο από το Βροντάδο, αλλά κι από την πόλη της Χίου και άλλα μέρη, συμμετέχοντας στο κέρασμα των Ζαχαροπλαστών...και γιορτάζει μαζί μας...''.              

 Η γιορτή αυτή καθιερώθηκε όταν πριν από 60 χρόνια περίπου το Δ.Σ. του Σωματείου Ζαχαροπλαστών Χίου δώρισε μια μεγάλη εικόνα με την Αγία Μαρκέλλα (που η Μνήμη της τιμάται σήμερα απ' όλη η Χίο) στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου ''στο νησί'' όπως λένε τη γειτονιά τους οι Βρονταδούσοι. Αυτή η γειτονιά ήτανε πράγματι κάποτε νησί...και στέκει αγέρωχη πάνω από τη ''Βρύση'', τη Δασκαλόπετρα δηλαδή. Είναι μια γειτονιά γεμάτη φως και φρεσκάδα. Κατεβαίνει να ''πλυθεί'' ως τα τελευταία βράχια στο ''γυαλό'' και την προσέχουν-θαρρείς-σαν ακριβή εγγονή, απ' τα καμπαναριά τους, ο Άγιος Νικόλας και Παναγία η Ελεούσα από τον Όρμο του Λω.

 Σ' αυτή την όμορφη και φιλόξενη αυλή που βλέπει ως το Μερσυνίδι (δυο θαλασσιοί τρούλοι κι ένας Σταυρός πάνω απ' το κύμα) και στο κελί τ' Αγιού Νικόλα του Βροντάδου (που στόλισαν και προετοίμασαν οι Κυρίες της ενορίας που επιμελήθηκαν το κέρασμα), χάρηκαν για μια ακόμη φορά την καθιερωμένη γιορτή κι αργία τους οι Ζαχαροπλάστες της Χίου, μαζί μ' όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε πάλι με πολύ χαρά στο κάλεσμα του Σωματείου.

 Οι Ζαχαροπλάστες ευχαρίστησαν το Εκκλησίασμα, του Ιερείς και τον κόσμο της Ενορίας που τους βοήθησε στη διεκπεραίωση του κεράσματος της γιορτής...χάρισαν ένα ευχάριστο πρωϊνό σε όλους όσους προσήλθαν για να γιορτάσουν μαζί τους, με νόστιμότατα κέϊκ και διάφορες λιχουδιές...και ευχήθηκαν από καρδιάς...Χρόνια πολλά και γλυκά! 

Δ. Ζαφείρης

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 20:09

Αυτή τη φορά η βροχή έδεσε με τη φωτεινότητα, τα Χριστούγεννα δέθηκαν και αυτά με τις καιρικές τους συνθήκες, το Αργέντικο έλαμψε ακόμα και κάτω από… ομπρέλες.

Έτσι παρά την βροχή, το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο έλατο φωτίστηκε, το Αργέντικο έλαμψε σε κάθε γωνιά του και περιμένει κάτω από καλύτερες συνθήκες όσοι επιθυμούν να το επισκεφθούν όλο αυτό το διάστημα των γιορτών.

Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης και η σύζυγος του, ζεστοί πάντα στην φιλοξενία τους παρέθεσαν ένα μικρό γεύμα στις αρχές και τους φίλους τους, ενώ ο Μητροπολίτης Χίου δεν παρέλειψε μαζί με τα «Χρόνια πολλά» να ευχηθεί ιδιαιτέρως στους ναυτικούς μας.

Παρόντες στην γιορτή ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης Αντιναύαρχος Λ.Σ., ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Στρατιωτικός Διοικητής και λοιπές αρχές.

to_paramythi_ton_hristoygennonargentiko_2019_christmas_fairy_tailargentiko_2019

Το γεγονός για άλλη μαι χρονιά κάλυψε εκτός των τοπικών τηλεοπτικό συνεργείο του ΑντέναΣπάνιο αλλά τρεις... Ταξίαρχοι μαζί έστω και με πολιτική περιβολή