Χίος, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου

Η αποκαθήλωση. Έπεσε η αυλαία ιστορίας 53 χρόνων. Τέλος της περιοχής ΑΥΓΟΥΣΤΗ!

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 23/08/2019 - 07:46

Δυστυχώς μετά από 53 χρόνια θα ξεχαστεί από τις επερχόμενες γενεές το όνομα περιοχής Κλινικής ΑΥΓΟΥΣΤΗ !

Κατέβηκε καί τό τελευταίο σημείο πού σηματοδοτεί ένα όνομα μία ολόκληρη ιστορία ζωής καί Δημιουργίας ! Η Πινακίδα !

Πώς αλλάζουν οι καιροί πως τελειώνει μία ιστορία που υπήρξε για την Χίο σημείο αναφοράς ! Για να παρουσιάσει κάποιος τήν Ιστορία και τό μεγαλείο πού ζήσαμε όσοι βρεθήκαμε κατά καιρούς μέσα στην κλινική Αυγουστή με όλες τις διακυμάνσεις πού υπήρξαν χρειάζονται πολλοί τόμοι βιβλίων !

Πολλοί βρεθήκαμε για έξι ή και περισσότερα χρόνια! Ορισμένοι όμως έζησαν όλη την ζωή τους ! Μεγάλωσαν παντρεύτηκαν έκαναν παιδιά συνταξιοδοτήθηκαν καί βλέπουν σήμερα όπως καί εγώ πού είχα με τόν δημιουργό μία σχέση πατέρα προς τέκνο νά γίνεται ή αποκαθήλωση καί νά κλείνει ή Αυλαία μίας ζωής μίας μεγάλης δημιουργικής ιστορίας!

Μέσα σ'αυτό τό υπέροχο κτίριο μεγάλωσα, ερωτεύτηκα, μορφώθηκα επαγγελματικά καί μεγαλούργησε ή Χειρουργική της εποχής με την νέα για τά χρόνια εκείνα της ενδοτραχειακής νάρκωσης πού έδινα καί με πρώτο χειρουργό τόν Κωνσταντίνο ΒΑΛΑΝΤΑΣΗ !

Η ιστορία στο μεγαλύτερο μέρος και με επιστημονικούς ιατρικούς πρωτοποριακούς άθλους θα παρουσιαστεί μελλοντικά στο υπό διαμόρφωση νέο μου βιβλίο Ιατρικά Γεγονότα τής Χίου 1963 έως 1980 !

Λυπούμαι ειλικρινά πού μέχρι τέλους δεν βρέθηκε λύση για νά παραμείνει σέ λειτουργία αυτό τό κτίριο πού κτίστηκε ειδικότερα τά χρόνια της δεκαετίας 1960 για κλινική με τά σύγχρονα μέσα της εποχής !

Καί φθάσαμε στο σημείο νά δούμε νά κατεβαίνει η ΑΥΛΑΙΑ ! Μια παροιμία βέβαια λέει για όλες τις επιχειρήσεις καί για όλα τα επαγγέλματα ότι εάν δεν τήν διαχειρίζεσαι ό ίδιος δηλαδή ( Αν δεν βρέξεις κώλο, Ψάρι Δεν τρώς) Αυτό δυστυχώς Συμβαίνει τήν σήμερον ημέρα !

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν μία ολόκληρη ιστορία !

Χίος 22 Αυγούστου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 20/10/2019 - 23:57

Mία πολύ όμορφη συνεστίαση, όπως κάθε φορά άλλωστε, πραγματοποίησε στις 6.00 μ.μ. της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2019, το Περιφερειακό Τμήμα Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Κέντρο ''Χάραμα'' στο Κοντάρι της Χίου, με τσά'ί, καφέ και νόστιμα κεράσματα.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ιατρός, Σίμος Γεραζούνης και η Αντιπρόεδρος του Τμήματος Νίκη Ρυθειανού, που μαζί με τις υπόλοιπες δραστήριες κυρίες του Δ.Σ. έτρεξαν για μια ακόμη φορά και για αυτήν την επιτυχημένη διοργάνωση, καλοσώρισαν τον κόσμο που ανταποκρίθηκε και γέμισε απ' άκρη σ' άκρη την αίθουσα.

 Αυτή τη φορά στη συνάντηση τίμησε με την παρουσία της και η Μαρία Δημουλά Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ελλάδας, μαζί με την Δέσποινα Φιλιππιδάκη Διευθύντρια των Εκπαιδευτών Ερυθρού Σταυρού. Η Μαρία Δημουλά στην ομιλία της κατά την έναρξη της εκδήλωσης έδωσε συγχαρητήρια στο Περιφερειακό Τμήμα Χίου του Ερυθρού Σταυρού για τη δράση του και την εξαιρετική ενεργητικότητά του, που έχει ως αποτέλεσμα τη μεγάλη επιτυχία του στο Φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης που μίλησε για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε σχέση με τη Χίο. Αναφέρθηκε στην περίοδο του μεγάλου σεισμού όπου η συμβολή του Ερυθρού Σταυρού για την επούλωση των ''πληγών'' του νησιού μας και των κατοίκων του ήταν μεγάλη και καθοριστική. Μίλησε για τον Βομβαρδισμό του Βιρίλ, για τη μονάδα αιμοδοσίας που στηρίχτηκε με δωρεά του αείμνηστου Νεγρεπόντη, για τα τρόφιμα που εξασφάλιζε και μοίραζε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής και για τόσα άλλα που γίνονται μέχρι σήμερα...

Παραβρέθηκαν επίσης στη συνεστίαση, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας Παντελής Βρουλής, ο Αντώνης Ζερβάκης εκπρόσωπος του Δημάρχου Χίου και Διευθυντής του Δήμου, η Κεντρική Λιμενάρχης Χίου και ο πρώην Δήμαρχος Χίου Πέτρος Παντελάρας που εξ' αφορμής της αναφοράς του Ανδρέα Μιχαηλίδη στον Βομβαρδισμό του Βιρίλ, θυμήθηκε οικογεννειακές του ιστορίες συνυφασμένες με τον Ερυθρό Σταυρό...και δήλωσε από του βήματος ότι αισθάνεται υπερήφανος που ανήκει στη μεγάλη και φιλόξενη ''οικογέννεια'' του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που προσφέρει ένα ανεκτίμητο, ουσιαστικό και πολύτιμο κοινωνικό έργο.

 Ακολούθησαν βραβεύσεις για την πολυετή δράση και προσφορά του, στο προηγούμενο Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος Χίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...στην Άννα Λεμονιάδου, τη Ρένα Δαμίγου, τον Κωνσταντίνο Ράγκο, την Καλλιόπη Περρή, τον Σωτήρη Σαραντή και την Φραγκούλα Φράγκου, στην οποία η Μαρία Δημουλά παρέδωσε ένα επιπλέον παράσημο με δύο Ασημένιους Σταυρούς-πολύ μεγάλη τιμή-για την μεγάλη της προσφορά ως το αρχαιότερο μέλος του Δ.Σ. από το 1981 μέχρι σήμερα.

Ακολούθησε λαχειοφόρος κλήρωση που πρόσφερε στους τυχερούς συνδαιτημόνες πολλά χρήσιμα, όμορφα και πλούσια δώρα διαλεγμένα με γούστο...και τα γνωστά παιχνίδια-γρίφοι κυνήγι αντικειμένων που καταστρώνουν, με πολύ φαντασία πάντα, οι εθελόντριες Αδελφές του Ερυθρού Σταυρού...και προσθέτουν έτσι υπέροχο κέφι στις συνεστιάσεις τους! 

Δ. Ζαφείρης