Χίος, Παρασκευή 19 Απριλίου

Η άσκηση των μαχητών – δασοπυροσβεστών της Ιωνίας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 14/04/2019 - 13:02
Ομάδα Ι

Το σενάριο της άσκησης τους είχε απ’ όλα. Είχε πυρκαγιά κοντά στο φράγμα του Κατράρη, είχε συμμετοχή άνω των 40 ατόμων, είχε πυροσβεστικά οχήματα και μέσα, είχε κατάσβεση και εξοπλισμό ζηλευτό ακόμα και για επαγγελματίες, μέχρι και εφοδιασμό είχε λίγη ξεκούραση την ώρα της μάχης.

Πρόκειται για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες τη Ιωνίας, που σύμφωνα με τον επικεφαλής Θεοδόση Τζούμα, πραγματοποίησαν την Κυριακή το πρωϊ άσκηση κάτω από πραγματικές συνθήκες μάχης.
 

Το έργο τους συνέδραμε όχι μόνο η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρουσία του Διοικητή της Γιάννη Βουράκη και την συνδρομή 2 οχημάτων, όχι μόνο το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, παρουσία του υπεύθυνου Δημ. Συμβούλου Γιώργου Ζώα αλλά και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χίου με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Γιάννη Κουντουριάδη.

Ο τελευταίος επεσήμανε ότι εκτός του θετικού των ασκήσεων χρειάζεται να μειωθεί η γραφειοκρατία και να ενισχυθεί η Πυρόσβεση ειδικά στην ύπαιθρο.

Η πολυνεριά, είπε, θα φέρει πυρκαγιές το καλοκαίρι και σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στην Περ. Ενότητα Χίου για το καθάρισμα τουλάχιστον των χόρτων από τις άκρες των δρόμων.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 19/04/2019 - 14:55

Η δύναμη κάθε τόπου είναι τα παιδιά, η συνέχεια των ανθρώπων δηλαδή, που θα βοηθήσουν στην συνέχιση της ύπαρξής τους! Αυτή τη δύναμη λοιπόν, οφείλουμε να την ενισχύουμε, να την στηρίζουμε, να την φροντίζουμε με κάθε τρόπο και ειδικά εμείς, οι κάτοικοι των χωριών της Αμανής! Όσο υπάρχουν παιδιά, υπάρχει και ζωή!

Πώς λοιπόν να μην συγκινηθείς όταν ανακαλύπτεις όχι έναν αλλά 2 λογαριασμούς στο Instagram που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το χωριό μας από την ίδια την νεολαία του; Τα παιδιά μας ανυπομονούν να έρθει το καλοκαίρι στο χωριό μας, στα Αφροδίσια μας, ακριβώς όπως ανυπομονούσε εμείς, η λίγο μεγαλύτερη γενιά από εκείνα, ακριβώς όπως έκαναν και οι δικοί μας και πάει λέγοντας. Είναι μία αγάπη που αποκτούμε από τους δικούς μας για τον τόπο μας, την πατρίδα μας, το χωριό μας και εμείς οφείλουμε με κάθε τρόπο να την προβάλλουμε! Συγχαρητήρια στα παιδιά μας! Ελάτε να τους ακολουθήσουμε!

Από την ιστοσελίδα Αφροδίσια