Χίος, Τετάρτη 21 Αυγούστου

Η άσκηση των μαχητών – δασοπυροσβεστών της Ιωνίας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 14/04/2019 - 13:02
Ομάδα Ι

Το σενάριο της άσκησης τους είχε απ’ όλα. Είχε πυρκαγιά κοντά στο φράγμα του Κατράρη, είχε συμμετοχή άνω των 40 ατόμων, είχε πυροσβεστικά οχήματα και μέσα, είχε κατάσβεση και εξοπλισμό ζηλευτό ακόμα και για επαγγελματίες, μέχρι και εφοδιασμό είχε λίγη ξεκούραση την ώρα της μάχης.

Πρόκειται για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες τη Ιωνίας, που σύμφωνα με τον επικεφαλής Θεοδόση Τζούμα, πραγματοποίησαν την Κυριακή το πρωϊ άσκηση κάτω από πραγματικές συνθήκες μάχης.
 

Το έργο τους συνέδραμε όχι μόνο η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρουσία του Διοικητή της Γιάννη Βουράκη και την συνδρομή 2 οχημάτων, όχι μόνο το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, παρουσία του υπεύθυνου Δημ. Συμβούλου Γιώργου Ζώα αλλά και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χίου με επικεφαλής τον Προϊστάμενο της Γιάννη Κουντουριάδη.

Ο τελευταίος επεσήμανε ότι εκτός του θετικού των ασκήσεων χρειάζεται να μειωθεί η γραφειοκρατία και να ενισχυθεί η Πυρόσβεση ειδικά στην ύπαιθρο.

Η πολυνεριά, είπε, θα φέρει πυρκαγιές το καλοκαίρι και σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στην Περ. Ενότητα Χίου για το καθάρισμα τουλάχιστον των χόρτων από τις άκρες των δρόμων.

Σχετικά Άρθρα

Και προετοιμάζεται για το κοινωνικό φροντιστήριο
Τετ, 21/08/2019 - 15:47

 Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Εργατικό Κέντρο Χίου πήρε και φέτος την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τα απαραίτητα εφόδια για την τσάντα του μαθητή και να τα προσφέρει στις οικογένειες που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στην αγορά τους.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα, Κώστας Λίνας  θα συγκεντρωθούν σχολικές τσάντες (καινούργιες ή μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση)  για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού καθώς και γραφική ύλη (τετράδια, μολύβια, γόμες, ντοσιέ κτλ) καινούργια αλλά και σχολικά βοηθήματα (ακόμα και μεταχειρισμένα) για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

 Οι δικαιούχοι  θα είναι συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένα μέλη στα σωματεία δύναμης του Εργατικού Κέντρου, αλλά συνήθως υπάρχει ελαστικότητα και δίνονται είδη και σε μη μέλη, αν έχουν πραγματική ανάγκη, όπως είπε. Απαραίτητο είναι οι δικαιούχοι να προσκομίσουν το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 22/08/2019 έως και την Τρίτη 03/09/2019 και ώρες 18:30μμ-19:30μμ εκτός του απογεύματος της Τετάρτης.

Για περισσότερες πληροφορίες: Εργατικό Κέντρο Χίου, Μαρτύρων 2, ΤΚ 82100

Τηλέφωνο: 22710-23550 e-mail: ekechios@otenet.gr

Επίσης όσοι θέλουν να προσκομίσουν τα συγκεκριμένα είδη μπορούν να το κάνουν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες του κέντρου : Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 08:00-14:00 & 18:00-20:00, Τετάρτη 08:00-14:00.

Σύμφωνα  με τον κο Λίνα αυτό το διάστημα ξεκίνησαν και  οι επαφές του ΕΚΧίου με εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία κι αυτή τη χρονιά του κοινωνικού φροντιστηρίου. Μάλιστα προέτρεψε όποιους ενδιαφέρονται να διδάξουν να το δηλώσουν στο Εργατικό Κέντρο.